SUVEREN: Usain Bolt er verdens raskeste sprinter. Nå tror verdensrekordholderne i 400 meter og lengde at sprinteren kan bli best der også. Foto: Olivier Morin / AFP.
SUVEREN: Usain Bolt er verdens raskeste sprinter. Nå tror verdensrekordholderne i 400 meter og lengde at sprinteren kan bli best der også. Foto: Olivier Morin / AFP.Vis mer

Kan Bolt bli verdensmester i lengde og 400 meter?

Ja, mener verdensrekordholderne.

At Usain Bolt er verdens raskeste sprinter er det ingen tvil om.

Men kan også bli best i 400 meter og lengde?

Ja, mener verdensrekordholderne i de to øvelsene.

- Med sin høyde (1,95 cm) er han en type som ville ha skremt meg som lengdehopper. Han er høy og rask. Man kan ikke beskrive hvor sterk han er som utøver, sier Mike Powell.

Han har verdens lengst hopp, på 8,95 fra 1991.

- Jeg kan vise ham hvordan man hopper 9 meter, for en liten betaling så klart, sier Powell lattermildt om Bolt.

Men verdensrekordholderen tuller ikke. Han har troen på at Bolt kan klare det. Powell tror også det vil være svært bra for lengdehoppingen.

- Han er på et annet nivå. Han ødelegger andre utøvere, får dem til å se ut som unger, sier Powell.

At man kan konkurrere i både lengde og sprinter, er Carl Lewis et symbol på. Han vant OL-gull på 100 og 200 meter, stafett og lengdehopp.

Men Bolt gir seg kanskje ikke der. Michael Johnson, verdensrekordholder på 400 meter (43,18) er sikker på at Bolt kan slå også den rekorden.

- Jeg tror han kan slå den om han bestemmer seg for å gjøre det, sier Johnson.

Bolt har også sagt at han planlegger å løpe 400 meter i framtiden. Om han begynner med lengde også, er det ingen som vet.

(NTB)