SPILLEKLAR: I går skrev Dagbladet at det kunne ta uker før FIFA godkjente Ødegaard-overgangen. I dag bekreftes det at overgangen er godkjent, og talentet kan debutere for Castilla allerede søndag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPILLEKLAR: I går skrev Dagbladet at det kunne ta uker før FIFA godkjente Ødegaard-overgangen. I dag bekreftes det at overgangen er godkjent, og talentet kan debutere for Castilla allerede søndag. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Kan debutere allerede søndag

Overgangen godkjent av FIFA.

Martin Ødegaards (16) overgang til Real Madrid er godkjent av FIFA. Dermed er han aktuell for å debutere for den spanske klubben søndag.

Torsdag skrev Aftenposten at nordmannens debut for Castilla, Real Madrids B-lag, kunne drøye, fordi FIFA ikke hadde formelt godkjent overgangen fra Strømsgodset. Men nå skal papirene være i orden, og dermed er Ødegaard aktuell for spill.

Real Madrid har blant annet vært nødt til å bevise at de har lagt en plan for spillerens utdanning. Regelverket er strengt, og selv om det i dette tilfellet var en formalitet, var det ventet at det kunne trekke ut i tid å få Ødegaard spilleklar.

På Real Madrids nettsted står nordmannen oppført blant de 23 spillerne som B-lagstrener Zinedine Zidane har å velge i til søndagens bortekamp mot Trival Valderas.

Ødegaard hadde torsdag sin første treningsøkt med Real Madrids førstelag. Fredag trente han sammen med resten av B-troppen.

For Castilla er det viktig å sikre seg opprykk til nivå to denne sesongen. Laget topper sin avdeling på nivå tre. Søndagens motstandere ligger helt sist, og er dermed et lag Castilla er store favoritter mot. (NTB)