ERGERLIG FOR SAMUELSEN: Yokahamas keeper gjør en fryktelig tabbe, som du kan se i denne videoen. Tabben kan koste Jone Samuelsen en plass i Guinness Rekordbok.
ERGERLIG FOR SAMUELSEN: Yokahamas keeper gjør en fryktelig tabbe, som du kan se i denne videoen. Tabben kan koste Jone Samuelsen en plass i Guinness Rekordbok.Vis mer

Kan denne keepertabben ødelegge Jone Samuelsens verdensrekord?

Nå måles det intenst på Skagerak Arena.

(Dagbladet): Det er bare en drøy måned siden Jone Samuelsen headet ballen i mål fra 58 meter og var på vei inn i Guinness Rekordbok.

Den rekorden ble imidlertid ikke stående så veldig lenge. I dag melder stadig flere at Ryujiro Ueda fra Fagiano Okayama i den japanske J-ligaen slo Samuelsens rekord med noen centimetre i går.

Se Uedas langdistanse-heading her!

Ifølge TV 2 Sporten gir derimot ikke Odd Grenland seg helt uten kamp. Japanerne hevder Uedas heading var fra 58,6 meter, uten at det er kontrollmålt foreløpig.

- Vi driver og sjekker lengden nå. Vi har 16 satellitter og vi sjekker også GPS, men vi har litt problemer med å få koblet oss opp. Det siste tallet vi har er 58,126 meter, sier arrangementssjef i Odd, Ole Larsen, til TV 2.

Det vil i så fall bety at Ueda har slått Samuelsen med under en halvmeter. Og med en gedigen keepertabbe i enden av langheadingen. 

Se Jone Samuelsens mål etter 34 sekunder av videoen under.