Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan det bli nye, norske jubelscener på hjemmebane? - Lillehammer vurderer ny OL-søknad

Over to år etter Oslo2022-nei, vurderer OL-byen Lillehammer en ny søknad.

GULLVINNER: Johann Olav Koss tok tre gull under OL-94. Her mot tyske Frank Dittrich. Foto: AP Photo/Rick Bowmer / NTB Scanpix
GULLVINNER: Johann Olav Koss tok tre gull under OL-94. Her mot tyske Frank Dittrich. Foto: AP Photo/Rick Bowmer / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Nå og da trekkes OL i Lillehammer fram av sportsinteresserte nordmenn, som mimrer tilbake til vinterlekene på hjemmebane der blant annet Johann Olav Koss, Espen Bredesen, Lasse Kjus og Bjørn Dæhlie viste seg fram fra sin beste side.

For drøye to år siden var Norge delt i spørsmålet om hvorvidt «vintersportnasjonen» skulle søke om et nytt OL eller ikke.

Etter både folkeavstemning og flere runder hos politikerne, endte det med at OL-drømmen ble knust da Høyre til slutt sa nei.

Men nå kan altså sportsinteresserte nordmenn igjen gjøre seg klar for en ny runde OL-diskusjon. Hvertfall hvis vi skal tro VG i dag, som skriver at Lillehammer undersøker muligheten for å søke om vinter-OL.

- Lurt

Selv om Lillehammer har arrangert OL tidligere, betyr det ikke at de denne gangen nødvendigvis skal gjøre det helt alene. OL-byen vurderer nemlig å la byer som Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim få enkelte øvelser.

- Det er lurt at et nytt OL er et prosjekt for idretten i hele Norge. Det kan også være lurt for Lillehammer siden et OL i dag er noe annet enn hva det var i 1994. Kravene til anlegg og infrastruktur er annerledes, sier ordfører i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen (Ap) til VG.

Han presiserer overfor avisa at kommunen ikke har tatt stilling til om man ønsker å gå videre med en OL-søknad.

Har betalt 300 000 for rapport

Uansett hva som skjer videre, får kommunen støtte av IOC-medlem Gerhard Heiberg som synes initiativet til Lillehammer er bra.

Heiberg skal også ha vært i Lillehammer og bidratt med synspunkter som kan gjøre det mer attraktivt å gå videre med prosessen.

For en 100 sider lang rapport fra et eksternt konsulentselskap skal Lillehammer kommune ha betalt 300 000 kroner, der styrker og svakheter dersom Lillehammer søker om OL i 2026 eller 2030 blir vurdert.

Her blir det også vurdert om Lillehammer burde søke alene eller sammen med andre byer.