Kan det virkelig stemme?

I dag møtte Eto\'o opp i Usbekistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da nyheten kom langveis fra i går, avfeide de fleste det som det reneste sprøyt, som årets drøyeste overgangsrykte.

Barcelonas Samuel Eto\'o på vei til usbekiske Kuruvchi? Det kunne umulig være sant.


Men i dag kom bildene.

Samuel Eto\'o på flyplassen i Tashkent, Samuel Eto\'o på pressekonferanse med Kuruvchis ledelse - og plutselig var sprøytet ikke så tåpelig lenger.


- Jeg har fått en seriøs henvendelse fra Kuruvchi, og jeg vurderer det på lik linje med tilbud fra flere andre klubber, sa Eto\'o på pressekonferansen, om man skal tro klubbens offisielle hjemmesider.

Gigantlønn for kort opphold

Om man ikke tror sitatene, så lyver i det minste ikke bildene, og Eto\'o har hvertfall blitt overtalt til å besøke den usbekiske klubben.

Det har vært spekulert på at Eto\'o kan få et hundretalls millioner kroner for å spille for klubben ut 2008, og pengene er nok like lokkende som ønsket om å hjelpe usbekisk fotball videre.

MESKER SEG: Uansett om det er sant eller ikke, Samuel Eto\'os opptreden i Usbekistan har gitt Kuruvchi enorm PR. Tidligere i dag gikk klubbens nettsider ned for telling. FAKSIMILE: quruvchi.uz
MESKER SEG: Uansett om det er sant eller ikke, Samuel Eto\'os opptreden i Usbekistan har gitt Kuruvchi enorm PR. Tidligere i dag gikk klubbens nettsider ned for telling. FAKSIMILE: quruvchi.uz Vis mer

- Jeg vil bli glad dersom unge spillere i Kuruvchi blir inspirerte og lærer noe av å se på meg spille, skal Eto\'o imidlertid ha sagt.

Usbekistan ligger for øyeblikket som nummer 55 på Fifa-rankingen, foran for eksempel Makedonia som er i Norges VM-kvalikgruppe.

Landet er nummer 111 i verden når det kommer til levestandard, om man legger FNs indeks for menneskelig utvikling til grunn.

Spania regnes forøvrig som nummer 14 i verden på samme indeks.

Koblet til storklubber

TV-bilder i kveld viste hvordan fansen ønsket stjernespissen velkommen på flyplassen i Tasjkent i dag tidlig.

Visepresident i Kuruvchi Tavakkal Isomilov møtte spissen, og var også mannen som fulgte Eto\'o på pressekonferansen.

Eto\'o fikk tidligere i sommer beskjed av den nye sjefen i Barcelona, Josep Guardiola, at han ikke lenger var ønsket i klubben, og har siden den gang vært koblet til storklubber både i England og Italia.

Kan det virkelig stemme?

27-åringen reiste i kveld hjem til Spania igjen, så gjenstår det å se hvorvidt Kuruvchi har klart å gi kameruneren nok grunner til å flytte fra sør til øst.

Kuruvchi ble forrige sesong nummer to i den usbekiske serien.

VURDERER: Samuel Eto\'o har for tiden ferie, men vurderer samtidig alle tilbudene han har fått - inkludert fra Usbekistan.
LAGKAMERAT? Timur Kapadze er en av Kuruvchi-spillerne som neppe sier nei takk til Samuel Eto\'o på topp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer