Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan dette bli Magnus Carlsens neste sjakktrekk?

Magnus Carlsen kan komme til å tjene titalls millioner kroner i mange år fremover. Dette er sjakktrekket som kan spare han for å betale millioner i skatt.

ØKONOMI: Magnus Carlsen kan se frem til titalls millioner kroner i inntekter i mange år fremover. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ØKONOMI: Magnus Carlsen kan se frem til titalls millioner kroner i inntekter i mange år fremover. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Finansavisen): Finansavisen skriver i dag at VM-seieren i sjakk kan gi Magnus Carlsen inntekter på 20-30 eller kanskje 50 millioner i året i mange år fremover.

Hvis hans neste sjakktrekk blir et skattetrekk, og han flytter til Monaco slik mange andre norske idrettshelter har gjort, kan gevinsten bli null inntektsskatt og null kapitalskatt, kun eiendomsskatt.

Kan spare 25 mill. i året
Hvis Carlsens inntekter når 20-30 millioner i året, sparer han 10-15 millioner årlig på flyttingen. Tjener han 50 millioner i året, er innsparingen plutselig 25 millioner, skriver Finansavisen.

Men han må vente tre år før skattebesparelsen slår til, selv om han oppholder seg mindre enn maksimalgrensen på 60 dager i Norge.

Det vil si at Carlsen ikke vil unngå norsk skatt på inntektene før i 2017, såfremt han rekker å melde flytting før nyttår.

Skatteadvokatens råd Skatteadvokat Sverre E. Koch i Thommessen er ikke automatisk enig i at det er noen god løsning for Carlsen å flytte til Monaco.

- Jeg ville først og fremst snakket alvorlig med ham. Skatt er ikke det viktigste, og heller ikke det nest viktigste. Det aller viktigste for Magnus Carlsen er at han trives så godt at han fortsetter å være en like god sjakkspiller, sier skatteadvokat Sverre E. Koch til Finansavisen.

Flere nyheter Her sylter skiløperne ned pengene sine og unngår skatt
Landslagsspiller bøtelagt for nazirop
Vålerenga i økonomisk hengemyr