Ole Gunnar Solskjær om VAR

- Kan diskutere til du blir blå i ansiktet

Ole Gunnar Solskjær møtte pressen før Barcelona-kampen. Der snakket han blant annet om vanskeligheten med VAR.

PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær og resten av Manchester United-troppen er på plass i Barcelona. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær og resten av Manchester United-troppen er på plass i Barcelona. Foto: NTB ScanpixVis mer

Barcelona - Manchester United tirsdag 21.00 på TV 2 Sport 1.

BARCELONA (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær står foran sin tøffeste oppgave som Manchester United-manager når Barcelona står på motsatt banehalvdel på Camp Nou i morgen kveld.

Det katalanske storlaget har kun tapt én fattig kamp på hjemmebane i Europa på snaut ti år. I morgen må de røde slå Barcelona for å avansere til semifinalen i Champions League.

I Champions League er det videodømming, i motsetning til i Premier League. Solskjær fikk spørsmål hva han syns om VAR, og hands-regelen spesielt. Det har vært mange diskusjoner om hands etter at VAR har gitt og ikke gitt straffespark i forskjellige situasjoner.

- Det er en diskusjon som sannsynligvis vil fortsette, når det fortsatt handler om mening om det, sier Solskjær til Dagbladet.

MØTTE PRSSEN: Ole Gunnar Solskjær møtte pressen før den avgjørende kampen mellom Barcelona og Manchester United. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Eksempler

Han trekker fram et eksempel fra PSG-kampen, da United fikk straffespark som også ble avgjørende etter at en spiller handset på skuddet til Diogo Dalot.

- Diogos skudd går på mål, hånden hans er ute, jeg vil forstå det hvis dommeren sier at det ikke er straffe, det er corner. Jeg forstår også hvorfor han ga straffespark. Det vil alltid bli en diskusjon. VAR ... når det er menneskelige feil der, offside eller ikke offside.

Han fortsetter videre med målet Barcelona scoret mot United på Old Trafford i forrige uke, da spillerne ble dømt onside etter at dommeren benyttet VAR.

- Deres mål mot oss for eksempel, når linjemannen sier offside og du med fakta kan si at han er onside, så er det riktig. Men når du har en mening, som i VM-finalen mellom Frankrike-Kroatia, der jeg mener det ikke var straffe, sier Solskjær.

Vil snu det

Han mener det til syvende og sist handler om meningen til dommerne.

- Det er vanskelig. La oss håpe vi får det riktig, og at det ikke drar ut for lenge. For fansen ønsker noe å snakke om, noe å juble for. Det var noen merkelige 45 sekunder på Old Trafford når de scoret mot oss, med ventetiden. Når det er fakta, så kan du ikke klage på det. Da Diogo (Dalot) fikk straffe mot PSG, kan du fortsatt diskutere til du blir blå i ansiktet, for 50 prosent vil si at det ikke er straffe, og 50 prosent vil si at det var det. Det handler om dommerens mening, sier Solskjær.

Uansett: Tirsdag står Barcelona på motsatt banehalvdel, der United står overfor en stor oppgave når de ønsker å snu 0-1-tapet til sin favør.

- Vi kan fortsatt være med om vi holder buret reint. Vi er fysisk større enn dem, men det handler alltid om kvalitet. Vi må forsvare oss godt, og vi må score. Om det er i 93. minutt, gjør ingenting. Vi er et sprekt lag, vi blir bedre og bedre, sier Solskjær.