Tidenes beste norske lag:

- Kan dominere i ti år

Kristian Kjelling ser ingen grenser for det norske landslaget. Han tror på gullfest og at tidenes beste håndballspiller kan bli norsk.

LEGENDE: Kristian Kjelling kommenterer håndball for Viasat. Han mener norsk håndball aldri har sett noe liknende som det landslaget viser nå. Foto: NTB scanpix
LEGENDE: Kristian Kjelling kommenterer håndball for Viasat. Han mener norsk håndball aldri har sett noe liknende som det landslaget viser nå. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MALMÖ (Dagbladet): Det norske herrelandslaget er inne i sin beste periode gjennom tidene. Både i VM 2017 og 2019 tok håndballgutta sølvmedalje – de to eneste medaljene laget har vunnet.

Landslaget har vært åpen om målsettingen for dette mesterskapet: Gull. Den tidligere storspilleren, Kristian Kjelling, mener det bare er et spørsmål om tid før herrene står øverst på podiet.

- Ja, det tror jeg. Spesielt med tanke på alderen til spillerne. Før mesterskapet sa jeg at jeg tror de tar gull nå, og nå har jeg blitt enda sterkere i troa på det, sier han.

Kjelling jobber som ekspertkommentator for Viasat og følger mesterskapet tett.

Tidenes beste generasjon

Gjennomsnittsalderen i den norske troppen er 25,25 år. Det som gjør det norske laget spesielt er at mange av bærebjelkene i laget er med på å trekke gjennomsnittsalderen ned:

Magnus Abelvik Rød (22) ble kåret til verdens beste unge spiller i fjor og er selvskreven på laget. Gøran Johannessen (25) bidrar med unike ferdigheter og har blomstret de siste EM-kampene. Torbjørn Bergerud (25) er Norges suverens førstevalg mellom stengene, også har man Sander Sagosen (24) – allerede verdens kanskje aller beste spiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer