<strong>PÅ VEI BORT:</strong> Christian Eriksen signerer neppe ny kontrakt med Tottenham, skal man tro rapportene gjennom sommeren. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: Christian Eriksen signerer neppe ny kontrakt med Tottenham, skal man tro rapportene gjennom sommeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Christian Eriksen

Kan dra på billigsalg

Christian Eriksen er inne i siste år av kontrakten med Tottenham. Det åpner dører for de andre storklubbene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Christian Eriksen har vært en av de viktigste brikkene i Tottenham siden han kom til klubben i 2013 fra nederlandske Ajax. Dansken har sammen med Harry Kane, Dele Alli og etter hvert Son Heung-min dannet et fryktet offensivt arsenal hos Spurs.

Han var også med på å sende Tottenham helt til Champions League-finalen i forrige sesong, der det til slutt ble et 2-0-tap for Liverpool. I tillegg har klubben vært nærmest en selvfølge å se blant topp fire i Premier League de siste åra.

Men nå kan det se ut som hans tid i Tottenham nærmer seg slutten. Dansken har nemlig bare ett år igjen av kontrakten, og det er lite som tyder på at han signerer ny kontrakt per dags dato.

Hvis han ikke skulle signere ny kontrakt med hvittrøyene fra London, har Tottenham to alternativer. De kan selge Eriksen denne sesongen, eller la ham bli i klubben enda en sesong, for så å la ham dra gratis til en annen klubb sommeren 2020.

Kan signeres billig

Det virker som om Tottenham er mest interessert i det første alternativet. For den engelske avisa The Telegraph melder at Eriksen kan dra fra Spurs for under 50 millioner pund - altså under 540 millioner norske kroner.

En slik pris må man kunne si er et billigsalg i dagens marked, der for eksempel Tottenham selv har signert Tanguy Ndombele for en liknende pris, og at for eksempel Eden Hazard gikk til Real Madrid for en totalsum som var på rundt 1,3 milliarder.

Overgangsvinduet i England stenger så tidlig som torsdag klokka 18 norsk tid. Dermed har Tottenham ganske kort tid på å finne en eventuell erstatter, men de har blitt linket til Real Betis-stjerna Giovani Lo Celso stort sett hele vinduet. Bruno Fernandes fra Sporting Lisboa nevnes også som en mulig erstatter.

Eriksen har på sin side ikke nødvendigvis like dårlig tid på å finne seg en ny klubb. For i de andre toppligaene i Europa stenger ikke vinduet før 1. september.

Eriksens exit-hint

The Telegraph nevner klubber som Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus og Inter Milan som mulige destinasjoner for dansken.

Den engelske tabloidavisa Daily Mail skriver at Manchester United også er interessert i Eriksen, og at de håper på å forhandle seg fram til en avtale før vinduet stenger på torsdag.

The Telegraph skriver at dersom ikke Spurs klarer å selge Eriksen, kan det være et alternativ å benke ham, så lenge Lo Celso eller Fernandes er i klubben.

Det har foreløpig ikke kommet et formelt bud på 27-åringen, hevder avisa.

Eriksen selv har tidligere hintet til at han kan forlate klubben i sommer. Det sa han etter tapet mot Liverpool i Champions League-finalen.

- Jeg føler jeg er på et punkt i karrieren hvor jeg kanskje vil prøve noe nytt. Jeg har min dypeste respekt for alt som har skjedd i Tottenham, og jeg kommer ikke til å være negativ, men jeg har også sagt at jeg ønsker å prøve noe nytt, sa Eriksen til den danske avisa Ekstra Bladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer