Kan droppe verdenscuprenn

Johannes Høsflot Klæbo utelukker ikke at han dropper verdenscuprennet på Lillehammer hvis Skiforbundet krever at han bruker Viaplay-logoen.

GÅR EGNE VEIER: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GÅR EGNE VEIER: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På spørsmål om hva han gjør hvis Skiforbundet krever at han bruker Viaplay-logoen på låret, er Klæbo klar:

- Da må jeg tenke meg om. Da kan det hende at jeg tar med meg morfar til Skeikampen og går hardøkter i stedet, sier 25-åringen til Adresseavisen.

Tidligere i november underskrev Skiforbundet og Viaplay en kommersiell avtale. Den innebærer blant annet at landslagsutøverne skal bruke en Viaplay-logo på låret.

Det likte ikke Klæbo, og i samtale med Skiforbundet før verdenscupåpningen i Finland gjorde «Team Klæbo» det klart at serievinneren ikke kom til å bruke den.

UTEN LOGO: Johannes Høsflot Klæbo i duell med Aleksandr Terentjev i Ruka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

UTEN LOGO: Johannes Høsflot Klæbo i duell med Aleksandr Terentjev i Ruka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet


Vis mer

Nye møter

Mandag kveld, dagen etter at den norske troppen landet i Norge, publiserte Adresseavisen en sak om Klæbos nei.

Klæbo uttalte at dette er en prinsippsak og et verdispørsmål, og at han ikke vil at det skal sås tvil i at han er uavhengig.

- Jeg har brukt mye tid på å vurdere opp og ned hva som er riktig. Jeg kommuniserte tidlig til Skiforbundet at jeg syns dette er en vanskelig problemstilling, rett og slett for at settes spørsmålstegn ved uavhengigheten vår. Jeg har ingenting imot Viaplay, sier Klæbo i møte med Adresseavisen tirsdag.

HET: Frida Karlsson var brennhet i iskalde Ruka da hun knuste Therese Johaug på 10-kilometeren. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Så vidt Dagbladet forstår skal de to partene møtes igjen allerede i morgen. Johannes Høsflot Klæbo og faren Haakon drar til Lillehammer på ettermiddagen, og begge parter skal være forberedt på nye møter for å avklare saken.

Så vidt Dagbladet forstår skal det være uaktuelt å gi Klæbo startnekt. Dialogen mellom de to partene beskrives som «avslappet» fra begge kanter.

Likevel gjorde Klæbo det altså klart at han vurderer å droppe verdenscupen på Lillehammer hvis Skiforbundet krever at han bruker logoen.

Dagbladet har vært i kontakt med Skiforbundet tirsdag ettermiddag. De henviser til pressemeldingen som ble sendt tidligere på dagen. Der uttalte langrennssjef Espen Bjervig:

- Det er en sak som behandles internt i Skiforbundet. Vi er i dialog med involverte parter, og derfor ønsker vi ikke å uttale oss om dette nå.

Klæbos pappa og manager Haakon Klæbo har ikke svart på Dagbladets henvendelse tirsdag kveld.

Langrennssjef: Espen Bjervig . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Langrennssjef: Espen Bjervig . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ingen kommentar

Viaplay vil heller ikke gi noen kommentar til saken på nåværende tidspunkt.

Dagbladet spurte Børge S. Nielsen, kommersiell sjef i Viaplay, om Klæbos nei er et brudd på den ferske kontrakten de har med Skiforbundet, og om de kom til å ta grep hvis Klæbo stilte til start uten logoen også på Lillehammer.

I en SMS skriver Nielsen:

- Det er primært en sak mellom Skiforbundet og Johannes H. Klæbo. Vi ønsker ikke å kommentere saken utover det nå.

  • Verdenscupen på Lillehammer starter med sprint fredag. Lørdag er det 10/15 kilometer fri før det er stafett søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer