UFIN MOT JOURNALIST: Landslagstrener Trond Nystad mente at en Aftenposten-journalist var "jævla intelligent", og at han sikkert hadde svaret på smørekrisa som har rammet Norge i Sotsji-OL. Nå spør istedet Dagbladet folket: Kan du hjelpe landslagssjefen? Foto: Thomas Rasmus Skaug
UFIN MOT JOURNALIST: Landslagstrener Trond Nystad mente at en Aftenposten-journalist var "jævla intelligent", og at han sikkert hadde svaret på smørekrisa som har rammet Norge i Sotsji-OL. Nå spør istedet Dagbladet folket: Kan du hjelpe landslagssjefen? Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Kan du hjelpe smøresjefen med å løse krisa? - I så fall betaler vi bra

Det er ikke bare skia som er dårlig i den norske leiren nå. Humøret også.

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

SOTSJI (Dagbladet): Etter den sure fjerdeplassen  på herrestafetten i går fikk landslagstrener Trond Nystad naturligvis mange spørsmål om smørekrisa som har rammet det norske langrennslandslaget med full styrke i Sotsji.

Men humøret ser også ut til å ha gått på en smell hos landslagssjefen. Da Aftenpostens reporter Erlend Nesje ba om forklaringen på hva som er galt, så svarte Trond Nystad slik:

- Hvis du har en forklaring så kan du komme bort i bua og fortelle oss det. For da kan vi betale deg ganske mye.

• Send inn ditt tips til de norske smørerne på sporten@dagbladet.no

Nasjonal dugnad Og landslagssjefen fulgte attpåtil opp med å si at han regnet med at Aftenpostens reporter hadde et svar fordi han er så «jævla intelligent».

Nesje kan mye rart, men løsningen på den den norske smørekrisa ligger nok utenfor hans kunnskapsfelt.

Derfor gjør Dagbladet det eneste riktige i denne prekære situasjonen; Vi setter hele folket i sving med en nasjonal smøredugnad.

Det må da finnes en guru eller to der ute som kan si at dersom man blander x og y og deler på to opp-i-annen, så voila, der har du formelen for superglid i de sære snøforholdene i kaukasusfjellene.

Uviss betaling Og er du ikke helt sikker på at det du tror er svaret er korrekt, så meld det likevel inn til landslagssjefen. Nå er de så i villrede at de trolig er villig til å høre på og prøve hva som helst.

Trond Nystad sier ingenting om hva de er villig til å betale for løsningen på smørekrisa, men med et helt smøreteam på bar bakke, samtidig som våre beste menn og kvinner renner ut av gjenstående øvelser i Sotsji, så bør sedlene sitte løst for gode svar.

Det er tross alt nasjonens stolthet det står om i resten av vinterlekene her nå.

• Send inn ditt tips til de norske smørerne på sporten@dagbladet.no

Kan du hjelpe smøresjefen med å løse krisa? - I så fall betaler vi bra