Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan du rydde opp i Brann-kaoset? Nå kan du bli Branns nye daglige leder

Utlyser daglig leder-stillingen på Finn.no. Søknadsfrist: Snarest!

SØK NÅ: Nå kan du søke på stillingen som daglig leder i SK Brann. Foto: Skjermdump fra Finn.no
SØK NÅ: Nå kan du søke på stillingen som daglig leder i SK Brann. Foto: Skjermdump fra Finn.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Vi trenger å finne tilbake til toppformen. For å få det til, trenger vi en leder som kan fortsette arbeidet med å bygge toppidrettskultur og robuste forretningsfunksjoner i hele organisasjonen.»

Slik innleder SK Brann sin annonse på Finn.no, hvor de utlyser stillingen som daglig leder i klubben.

Søknadsfristen er uspesifisert, men Brann er tydelige på at de har dårlig tid.

Søknadsfristen er nemlig: Snarest!

Akkurat det er gjennomgangsmelodien for storklubben fra Bergen som har hatt mange kaotiske dager siden nedrykket i fjor høst.

Nå haster det på mange områder - både hva angår styret, daglig leder og sportssjef, hvis stilling også er utlyst på Finn.no.

Om du føler et kall for å få Brann-skuta på rett kjøl, har du nå muligheten til å søke på stillingen som daglig leder og således bli Roald Bruun-Hanssen etterfølger.

Vil ha ydmyk leder For denne ansvarsfulle stillingen har imidlertid Brann satt flere kriterier.

Blant annet må du være åpen og ydmyk, som kanskje kontrasterer manges assosiasjoner til bergensere. Man må også ha en naturlig autoritet, uten å være autoritær.

Brann ønsker dessuten en daglig leder med gode samarbeidsevner og som har evnen til å stå stødig i krevende situasjoer. Om du vil bli Branns nye daglige leder, bør du også inneha «svært god organisasjonsforståelse og evne til å manøvrere i komplekse omgivelser».

I tillegg må du «ha forståelse forståelse for følelsene som ligger bak merkevaren Brann.»

Dette er egenskaper som Branns fungerende og konstituerte daglige leder Vibeke Johannessen trolig er i besittelse av.

- Jeg har vært 10 år i Brann og blitt veldig glad i klubben. Det er ikke et yrke du bare jobber med, men noe du lever med. Det er alle muligheter for å utvikle klubben. Jeg synes det er en veldig attraktiv jobb, sier Johannesen til Dagbladet.

- Det er naturligvis en spesiell situasjon for øyeblikket. Jeg forholder meg til styret, men det er jo ikke fulltallig. Det blir et vakuum frem til styret er fulkomment. Det er ingen ideell situasjon. Vi burde hatt styret på plass nå, påpeker hun.

Vil fortsette som Branns daglige leder Johannesen har signalisert at hun gjerne ønsker å bli Branns daglige leder på permanent basis.

- Det har ikke forandret seg, tvert imot! Jeg vil fortsette, sier Johannesen.

Hun har ikke tenkt så mye over at stillingen er utlyst på Finn.no.

- Nei, jeg vet ikke om det er vanlig å legge ut stillingsannonsen der. Det er styret som leder den prosessen. Det har jeg ikke noe med.

Kontaktpersonene i stillingsannonsen er Knut Eide og Maria Mørseth, som representerer rekrutteringsfirmaet Visindi, henviste til Brann-styrets nestformann Henrik Lie-Nielsen for ytterligere spørsmål rundt utlysningen av ny daglig leder.

Lie-Nielsen kunne imidlertid ikke svare på Dagbladets spørsmål torsdag kveld. Dagbladet kommer tilbake med mer.

USIKKERHET: Det nærmer seg seriestart for Brann, men fortsatt er det oppsiktsvekkende mange brikker som ikke er på plass. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
USIKKERHET: Det nærmer seg seriestart for Brann, men fortsatt er det oppsiktsvekkende mange brikker som ikke er på plass. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!