Kan en brasiliansk 18-åring erstatte Ronaldo?

United jakter stortalent.

ETTERTRAKTET: Douglas Costa er bare 18 år gammel, men europeiske storklubber har likevel fulgt ham i to år. Foto: REUTERS
ETTERTRAKTET: Douglas Costa er bare 18 år gammel, men europeiske storklubber har likevel fulgt ham i to år. Foto: REUTERSVis mer

|||(Dagbladet.no) Manchester United får - når overgangsdetaljene er i orden - 824 millioner kroner for å slippe Cristiano Ronaldo til Real Madrid.

Det gir rødtrøyene handlefrihet.

Nå kan det se ut som sir Alex Ferguson er villig til å bruke noen av disse millionene på en brasiliansk 18-åring.

Følges av flere klubber
Angrepsspilleren Douglas Costa har lenge vært i Uniteds søkelys, og ifølge The Independent skal engelskmennene nå være klare for å legge inn et bud på Gremio-spilleren.

- De har sett seg ut fire-fem potensielle erstattere for Cristiano Ronaldo, og Douglas er en av dem, sier agent Cesar Bottega til Radio Gaucha.

Det er imidlertid ikke bare speiderapparatet til United som har fått øye på Douglas Costa. Sky Sports melder at også klubber som Real Madrid, Barcelona og Inter har fulgt 18-åringen det siste halvannet året.

- Vi har blitt kontaktet av en rekke klubber, deriblant Manchester United, men også søramerikanske klubber, sier agent Gaucha.

- Benzema blir
Sir Alex Ferguson er ikke bare på talentjakt, med friske midler på vei inn jakter han også på etablerte stjerner. Ett av navnene som har blitt nevnt hyppig de siste ukene er Bayern Münchens Franck Ribery - som også flere andre europeiske storklubber har i kikkerten.

Velinformerte Manchester Evening News skriver derimot at United trolig kan se langt etter Valencias David Villa og Lyons Karim Benzema.

Villa ser ut til å ende i Real Madrid eller Barcelona - og både Benzemas agent og Lyon sier at en overgang i øyeblikket er uaktuelt.

- Selv om du aldri kan si aldri i fotball, er det mye prat og lite innhold for tida. Faksmaskinen i Lyon er ikke akkurat overopphetet og vi ønsker å beholde Karim i en sesong til, sier Lyons overgangsrådgiver Bernard Lacombe.

- Lyon trenger ikke pengene og Karim ønsker å bli til etter 2010-VM, sier agent Karim Djaziri.

Dermed kan det se ut som Uniteds første kjøp denne sommeren er en lokal handel, for alt tyder nå på at de henter Wigans Antonio Valencia for snaut 170 millioner kroner.

VERDENS DYRESTE: Kun formalitetene gjenstår før Cristiano Ronaldo blir Real Madrid-spiller og Manchester United blir 824 millioner kroner rikere. Foto: EPA
VERDENS DYRESTE: Kun formalitetene gjenstår før Cristiano Ronaldo blir Real Madrid-spiller og Manchester United blir 824 millioner kroner rikere. Foto: EPA Vis mer