Annonsørinnhold

Kan en lur trønder ta hjem skigullet?

Se 15km-tipsene!

Eldar Rønning: Glad i denne øvelsen. Spart gullformen til OL?
Eldar Rønning: Glad i denne øvelsen. Spart gullformen til OL? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble innertier for tipsene til kvinnenes 10-kilometer i går.

Klokken 11 er det klart for 15 kilometer klassisk for menn, en øvelse med mange vinnerkandidater. Tar man en gjennomgang av verdenscuprenn i denne øvelsen de siste årene er det mange forskjellige vinnere. Pussig nok er et par av dem ikke en gang med her. Russiske Alexander Legkov vant denne øvelsen så sent som 1. februar i Italia, mens Petter Northug også har flere verdenscupseiere på 15 kilometer klassisk, senest i Finland i fjor.

I OL i 2010 ble det gått fristil på denne distansen, og det er i tillegg såpass lenge siden at resultatene er lite relevante. Forøvrig en nitrist norsk dag med beste nordmann på 33.plass (Martin Johnsrud Sundby). I VM i 2013 ble det også gått fristil, Petter Northug vant foran Johan Olsson og Tord Asle Gjerdalen.

Det ferskeste rennet å sammenligne med er 15 km klassisk i Toblach, Italia, 1. februar, der altså Alexander Legkov vant med drøyt tre sekunder til Dario Cologna, Marius Hellner tok bronse og deretter fulgte Dimitri Japarov, Alex Harvey og Petter Northug på de neste plassene.

I følge Langrenn.com har det vært fire klassiskrenn med individuell start denne sesongen, med totalt 12 forskjellige løpere på pallen. Det sier litt om at denne øvelsen er vrien. Dagbladets odds- og tippejournalist Lars Dybwad tar likevel en titt på de mest aktuelle løperne, og hva slags odds de er gitt av Norsk Tipping. Her er målet ikke bare å spå vinneren; men å finne et brukbart oddsspill.

Alexey Poltaranin
Kasakhstaneren er av de fleste spilleselskapene gjort til knapp favoritt, hos Norsk Tipping er han én av tre løpere med 3,95 i odds. Det er relativt bra odds i oddsmarkedet, og man gjør neppe noe dårlig kjøp om man prøver et vinnerspill på Vladimir Smirnovs etterfølger. Klassisk-ekspert som mislykkes med 11.plass i Italia rett før OL, men som vant massestarten i denne øvelsen 1. januar og ble nummer to på Lillehammer i desember. Trives godt med rådende forhold. Får mitt lille gulltips til 3,95 i odds. Klikk her for å spille.

Johann Olsson
Ikke vist mye denne sesongen, vært plaget av skader. Nummer fem på denne øvelsen på Lillehammer før jul. Svenskene har like fullt god tro på Johann Olsson, og det har også Norsk Tipping som har satt ham opp som delt gullfavoritt til 3,95 i odds. Masse rutine, kan med full klaff overraske. Jeg synes oddsen er for tynn. Klikk her for å spille.

Dario Cologna
Dario Cologna tok som kjent gull på skibytte-øvelsen, nummer to i denne øvelsen i Italia rett før OL. Uheldig og klønete på sprinten med to fall, men så ut til å være i godt slag også da. Litt usikkerhet rundt ankelen hans, men når man vinner gull kan det ikke være så ille. Også delt gullfavoritt hos Norsk Tipping til 3,95 i odds, helt grei odds i markedet. Spennende er duellen mellom ham og Johann Olsson, der begge gir 1,80 i odds. På dokumenterte resultater er Cologna langt foran. Klikk her for å spille.

Martin Johnsrud Sundby
Vårt fremste gullhåp i følge oddsen til Norsk Tipping, satt til 6,50 for gull og 2,20 for medalje. Leder verdenscupen og mestrer både klassisk og fristil, ingen veldig gode resultater i akkurat denne øvelsen på lenge. Mye snakk om ski og smøring for de norske. Vanskelig å vite hvor mye man skal legge i det, men får et lite minus for det. Oddsen 6,50 er god nok til at man kan kjøre et patriotspill på Sundby med relativt god samvittighet. Klikk her for å spille.

Lukas Bauer
Rutinert løper med medaljeskapet fullt. Har, med unntak av seieren i den klassiske 10-kilometeren i Finland i slutten av november, vist lite denne sesongen. Har imidlertid godt med medaljer i denne øvelsen og når Norsk Tipping slår til med nær markedsledende 25 i vinnerodds er det verdt å vurdere en liten slant på outsideren. Klikk her for å spille.

Eldar Rønning
Klassiskekspert med variable resultater så langt denne sesongen, men en luring som selv mener han er godt rustet til å ta gull her. Føret bør passe Rønning godt. Går sitt første renn, noe som kan tale både for og mot. Er nok svært sulten, men må passe på å ikke åpne for hardt i høyden. Til 12,50 i odds kanskje det mest spennende gullspillet på de norske gutta, 4,00 i odds på medalje. Kan også være verdt en liten slant til 2,95 i odds i duell med Martin Johnsrud Sundby. Klikk her for å spille.

Her går mine innsatser:

Som ventet ikke enkelt å bestemme hvor pengene skal plasseres i denne øvelsen, der det eneste som synes sikkert er stor spenning og et svært tøft løp. Forsiktige gulltips på:

Alexey Poltaranin gull 3,95

Eldar Rønning gull 12,50.

De risikovillige kan prøve Lukas Bauer, gull til 25 i odds.

Klikk her for å spille.

Se dagens øvrige oddstips på Dagbladet oddssider - som nå også fungerer utmerket på mobiltelefonen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer