Vetle Sjåstad Christiansen

Kan endre OL-planen

Under verdenscupen i Östersund tok Vetle Sjåstad Christiansen sin andre verdenscupseier i karrieren. Om posisjonen i den gule ledertrøya skulle fortsette, vil skiskytteresset revurdere OL-planer, innrømmer han.

LEDER FORLØPIG VERDENSCUPEN: Med seier på jaktstarten i Östersund leder Vetle Sjåstad Christiansen verdenscupen totalt. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
LEDER FORLØPIG VERDENSCUPEN: Med seier på jaktstarten i Östersund leder Vetle Sjåstad Christiansen verdenscupen totalt. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Verdenscupen totalt, det setter vi fryktelig høyt. Da er man på en måte en komplett skiskytter, sier Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet før han fortsetter:

- OL, der er det litt mer tilfeldigheter som spiller inn. Det ser man alltid på resultatene. Spesielt når vi får OL på nye plasser og steder som ikke er tilrettelagt for skiskyting. Der det både er vind og litt sand i løypa.

Noe skiskytteresset for øvrig har helt rett i.

For det er ekstremvær, kulde og ørkensand som venter utøverne på 1800 meters høyde under OL i Beijing.

I forbindelse med det har skiskytterne blant annet trent på vind ved hjelp av vindmøller. Løypene, har de inntil videre, bare sett på videobilder tatt av en snøscooter.

Men før OL har Geilo-gutten kommet i en uvant posisjon. Med seier på jaktstarten i Östersund, og en generell god start på sesongen, reiser han til neste verdenscuprunde i Hochfilzen med den gule ledertrøya i verdenscupen totalt.

Men foreløpig tenker ikke Sjåstad Christiansen på å ta sammenlagtseieren.

FØRST OVER MÅL: Vetle Sjåstad Christiansen. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN / NTB
FØRST OVER MÅL: Vetle Sjåstad Christiansen. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN / NTB Vis mer

- Gir den ikke fra meg gratis

Noe Sjåstad Christiansen begrunner med at det fortsatt er et par andre utøvere, som ikke har kommet like bra i gang med sesongen.

- Spesielt skytemessig og som har et litt høyere nivå enn det jeg har inne, sier han, før han fortsetter.

- Jeg skal være fornøyd med det ene løpet jeg får jeg altså, men det er ikke sånn at jeg gir den fra meg gratis.

Nå håper Geilo-gutten at den gule ledertrøya kan gi ham ekstra energi framover.

Og at han kan dra nytte av den energien, når verdenscupsirkuset går videre til Østerrike og Frankrike før jul.

Fortsetter han å prestere der, kan imidlertid planene bli snudd om på, innrømmer han.

- Blir det plutselig sånn at jeg kan være med og kjempe, så spørs det om jeg må endre på OL-planene underveis der. Jeg tror ikke jeg får sjansen til å vinne verdenscupen sammenlagt noe oftere enn hvert fjerde år, for å si det sånn. Men det er mange renn som skal gås og vi har så vidt kommet i gang med sesongen. Inntil videre, så går det jo bra da, sier han.

- Hva mener du med å endre på OL-planene?

- Planen er jo at alle skal stå over Rupholding. Men ligger det an til å kjempe om en framskutt plassering i verdenscupen sammenlagt, så tror jeg Rupholding, som tross alt er min favorittarena, hadde vært godt å få med seg.

AVGJØRENDE ØYEBLIKK: Emilien Jacquelin, Sebastian Samuelsson, og Vetle Sjåstad Christiansen på vei inn til siste skyting under jaktstarten i Östersund. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
AVGJØRENDE ØYEBLIKK: Emilien Jacquelin, Sebastian Samuelsson, og Vetle Sjåstad Christiansen på vei inn til siste skyting under jaktstarten i Östersund. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB Vis mer

I gul ledertrøye

Søndag var Sjåstad Christiansen i posisjon til å duellere med franske Emilien Jacquelin og svenske Sebastian Samuelsson. På siste skyting fikk nordmannen fult hus, mens Jaquelin og Samuelsson bommet en gang hver.

Og etter gode tilbakemeldinger kunne Sjåstad Christiansen «kose» seg inn mot mål. En seier som føltes bedre enn forventa, forteller han.

- Det var veldig deilig. Jeg merka at det frigjorde en del ekstra testosteron og adrenalin over målstreken der. Det var ganske deilig sånn mentalt sett. I forhold til at man har slitt litt og hatt mange fjerdeplasser og stang-ut opplevelser når det kommer til plasseringer. Så det var utrolig deilig å kjenne på den følelsen av å vinne, sier han.

At det nå er han som har den gule ledertrøya, er noe 29-åringen imidlertid ikke har vendt seg til, enda.

- Det er litt spesielt at jeg skal ha den gule trøya, må jeg si, jeg har ikke helt fått det til å stemme enda. Jeg har aldri sett på meg selv som en god sammenlagt-kandidat. Jeg vet jo at jeg kan være best i enkelte løp og at jeg har et veldig høyt toppnivå inne. Men jeg har følt at jeg er en del ustabil.

For ifølge Sjåstad Christiansen har Östersund, historisk sett, vært en av de arenaene der han har prestert dårligst.

- Det har kanskje vist at jeg har fått løfta det bunn-nivået en del hakk og at jeg kan være mye jevnere og hevde meg oftere i toppen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer