Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan erobre tronen og kongepokalen med dronninga

Geir Vegard Gundersen fylte 31 år torsdag med to triumfer i lunsjtravet. Lørdag kan Bjerkesjefen få den beste bursdagspresangen forsinket sammen med Horgen Lotta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årgangstoppen blant treåringene i fjor tar trolig skalpen på gutta nok en gang i kampen om Kongepokalen i V75-3. Hun er rett og slett for god. Dagbladet.no tok en prat med Bjerkechampion Geir Vegard Gundersen om sjansene.

-Horgen Lotta har gjort alt riktig så langt. Jeg kjørte nylig et hurtigarbeid med henne og var godt fornøyd. Hun travet 1.32 over 2100 meter og viste at formen er på plass.

Jeg har stor respekt for Eldfaksen og Junior Jokern.

I mine øyne er Horgen Lotta en av tre som kan vinne, forteller Geir Vegard Gundersen om Jærvsøfaks-datteren som trenes av Per Dave Holtung.

-Det må løse seg litt på veien, men hun er sterk og god og jeg ser lyst på sjansene.

Geir Vegard Gundersen og Horgen Lotta kan i kjent stil innta seremoniplass etter V75-3. Trener Holtung kan ikke det. Han er i Frankrike for å starte Gatemouth Brown på Vincennes.

-Hva med Romfo Donna som du igjen stifter bekjentskap med i dagens første V5-avdeling?

-Det er en meget galopplysten dame. Hun har stor kapasitet, men galoppfaren er alltid høy. Feilfritt kan hun være en liten outsider.

REGJERER PÅ BJERKE. Travdronninga Horgen Lotta og Bjerkesjef Geir Vegard Gundersen er vant til å ta triumfer på landets hovedbane. Foto: HESTEGUIDEN.COM
REGJERER PÅ BJERKE. Travdronninga Horgen Lotta og Bjerkesjef Geir Vegard Gundersen er vant til å ta triumfer på landets hovedbane. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Wiona Laylock som kommer ut over sprintdistanse i V5-2?

-Hun har fordel av sprint og er rask på de første meterne. Hun går mest på det jevne, og det er nok en ok premie som gjelder uten at jeg kjenner helt til formen. Det gjør jeg heller ikke med Fossnes Gutten i den 1. V75-avdelingen. Dette er en kuskematch, der jeg skal kjøre denne hesten for første gang.

-Pocket Plus i V75-2 kan være en plussvariant om han tramper rett. Han har fordel av spor i annen rekke. Han kan være veldig usikker fra start i første rekke bak bilen. Kapasiteten er det ingenting i veien med. Feilfritt tror jeg vi kjemper om en plass blant de tre første i mål. Han er absolutt aktuell på gardering.

-I V75-4 prøver du deg bak Lundfax?

-Den har jeg ikke kjørt tidligere, men jeg har sett han har gjort noen fine løp. Han kan være verdt en gardering, synes Gundersen.

-Heavy i V75-finalen tror jeg får det for tungt. Han gikk et greit løp fra tet sist. Men her støter han på knallhard konkurranse, og tilleggshestene blir for gode. Vi er fornøyd med en premie i dette laget, avlutter kusk Geir Vegard Gundersen.

Kusken som vinner flest løp på Bjerke, reiser svært sjelden hjem uten minst en seier fra landets hovedbane. Det skjer neppe denne gang heller. Nå lar han ei dame gjøre jobben for seg. Horgen Lotta elsker rett og slett å være dronning.

Lill Adolf er i toppform

Lill Adolf er en bereist hest. Sju-åringen har fått tilbake den gamle løpslysten han hadde som unghest. Han trives i stallen på Mysen. Lørdag utfordrer han stjerna Dalshan As i det siste V75-løpet. Disse to er blandt landets aller sterkeste hester og møtes over stayerdistanse. Den duellen gleder alle travinteresserte seg til.

-Lill Adolf var god til seier sist. Han har gjort fine løp for oss hele tiden. Den lange distansen passer fint. Hesten å slå er definitivt Dalshan As. Jeg har tro på at vi greier det, sier trener og kusk Per Oleg Midtfjeld.

-Athletic Hope i V5-2 er ikke i toppform ennå. Men hun viser stigning. Hun er trippelaktuell på klassen, sier Midtfjeld.

-Vinnelykka, som jeg kjører i V53, som også er innledningen i V75-spillet har jeg faktisk litt tro på. Hun bør ende blandt de tre første i mål.

Når det gjelder Miss Erotic i V75-5, tror jeg ikke på mer enn en premie.

Lill Adolf sørger for at Emil som er kallenavnet til Midtfjeld etter mange sprell i guttedagene, slipper å gjemme seg i snekkerboden i helgen.

HELT SJEF. Geir Vegard Gundersen er sjef i sulkysetet på landets hovedbane.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!