Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kan erstatte Thor Hushovd

Hvis Thor Hushovd (25) forlater Crédit Agricole, kan Kurt Asle Arvesen (28) bli mannen som erstatter ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Crédit Agricole bekrefter at de har tatt kontakt med den norske sykkelrytteren.

- Vi har snakket med manageren til Arvesen, men ikke ham selv. Han er en av dem vi har på lista. Hvis vi mister Thor, er Arvesen en mulig erstatter. Det kan også hende at vi henter ham inn selv om Hushovd fortsetter på laget. Vi må vente og se hva Hushovd og O'Grady bestemmer seg for først, sier Denis Roux, Hushovds trener i Crédit Agricole.

Hushovd har signalisert at han vil ha Arvesen på laget. I fjor ba han om å få nordmannen Mads Kaggestad med - da fikk han viljen sin.

- Jeg har pushet på litt. Jeg har også pratet med Kurt Asle. Jeg mener Crédit Agricole kommer til å få valuta for pengene om de velger ham. Han er også en fin type, som det hadde vært gøy å ha med på laget, sier Hushovd.

- Krever du at Arvesen skal bli en del av laget for at du skal fortsette?

- Nei. Jeg fikk viljen min med Mads i fjor. Jeg kommer ikke til å forlange mer, sier Hushovd.

Vil ha Voigt

Likevel har han satt én betingelse: Hushovd kommer nemlig til å forlenge kontrakten med Crédit Agricole hvis lagkompis Jens Voigt fortsetter. Hushovd og Voigt har vært lagkamerater siden Grimstad-gutten ble proff i Frankrike i 2000.

- Jens er en veldig god kompis. Jeg håper han blir i Crédit Agricole. Blir han, er det stor sannsynlighet for at jeg også fortsetter på laget, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Olympiatoppens mann på sykkelsiden Atle Kvålsvoll er enig i Hushovds beslutning.

- Jeg veit at de har god kjemi og at Jens er en veldig seriøs idrettsutøver. Thor har en fornuftig tankegang, sier Kvålsvoll.

Etter sterke resultater i Tour de France, er Hushovd jaget av rundt 12 forskjellige profflag. Mange ser på nordmannen som en god investering for framtida. Den 31 år gamle tyskeren Voigt er ikke like hot på overgangsmarkedet. Han er ikke lenger ung og lovende, og måtte bryte årets Tour de France på grunn av sykdom.

- Trives godt

Men mye tyder på at duoen fortsetter i Crédit Agricole.

- Jeg har i hele år vært innstilt på å bli på laget. Jeg har også planlagt etter det, innrømmer Hushovd.

- Jeg trives veldig godt i Crédit Agricole. Det trekker veldig. Men jeg har ikke bestemt meg ennå. Selv om jeg veit hva magefølelsen sier, sier han kryptisk.

Søndag bestemmer han seg for hvilket lag han skal sykle for de neste to åra. Da møtes de store lagene til verdenscup i Hamburg.

- Jeg kommer til å ta med meg kontrakten til Hamburg og signere den der, bekrefter han.

I løpet av Tour de France har Hushovd blitt bearbeidet av ledelsen i Crédit Agricole. Trener Denis Roux mener at Hushovd kommer til å få størst framgang ved å fortsette i Crédit Agricole. Franskmannen har også sagt klart ifra at han kommer til å bli veldig skuffet om Hushovd slutter på laget.

- Da vil andre nyte godt av det vi har vært med på å bygge opp, sa han til Dagbladet nå i juli.

PÅ LAG? Kurt Asle Arvesen (t.h.) kan bli tilbudt kontrakt av Thor Hushovds klubb Crédit Agricole. Her under NM på Hønefoss i fjor, der Arvesen vant.