Kan få BBC-pris

Suzann Pettersen og resten av Solheim Cup-laget er nominert til prisen «The BBC Sports Personality Awards».

I høst hadde Suzann Pettersen (22) og resten av Solheim Cup-laget storsuksess da de feide USA av golfbanen på Barsebäck. Denne prestasjonen er noe av grunnen til at de nå er nominert.

Kommende søndag, direkte på BBC, skal Norges golfess presenteres sammen med Solheim Cup-kaptein Catrin Nilsmark. For 50. gang skal den prestisjetunge prisen deles ut av den britiske TV-kanalen.

Jentene fra Europa-laget får utrolig tøff konkurranse: Englands rugbylag som vant VM i Australia for snart tre uker siden er også nominert til prisen.

- Det er ærefullt å bli nominert, sier Suzann til Dagbladet.

- Men det blir garantert rugbylaget som stikker av gårde med prisen.

Utstillingsvindu

Verken Suzann eller hennes manager er i tvil om at prisutdelingen er et godt utstillingsvindu for kvinnegolfen.

- Utdelingen i London blir en flott anledning til å vise seg fram også for det britiske publikummet, sier Jan Ove Nystuen til Dagbladet.

- Det er Idrettsgallaen ganger hundre, sier Suzann.

Turneringen på Barsebäck i Sverige i september var også et utstillingsvindu for kvinnegolfen. 100000 tilskuere på tre dager og direktesendt på TV til mange land. Og den store spilleren var vår egen Suzann, sammen med verdensener Annika Sörenstam.

- Alle som Simon Holmes (Suzanns trener) har snakket med har skrytt arrangementet i Barsebäck opp i skyene, og Time Magazine har skrevet at det var vendepunktet for jentene.

Suzann syns det er kjempespennende å være tilstede på BBCs prisutdeling, og er selvsagt stolt at det er hun som representerer jentene på Europa-laget, sammen med Catrin Nilsmark. Mandag reiser hun fra London og setter kursen til USA for å ordne det siste med sin nykjøpte leilighet i Orlando.

Bedre enn noen gang

- Jeg håper de snart begynner å bygge. Den er lovet innflytningsklar i april neste år, sier Suzann.

Akkurat nå hardtrener hun på Toppidrettssenteret i Oslo. Suzann har valgt å droppe den vanlige sesongåpningen i Australia i februar. Første turnering blir i Tucson, Arizona fra 11. mars.

- Nå er det ingen vei tilbake - jeg skal bli bedre enn noen gang, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

PÅ PLASS I LONDON: Suzann Pettersen skal representere Solheim Cup-laget under en prisutdeling i den engelske hovedstaden søndag. - Det er ærefullt å bli nominert, sier Suzann til Dagbladet.