Kan få friplass til OL

Bokseren Anders Styve er ikke kvalifisert til OL-turneringen i Sydney, men likevel er det en liten mulighet for at han kan få delta.

Det europeiske bokseforbundet (EABA) har i samarbeid med det internasjonale forbundet (AIBA) bestemt at den niende beste bokseren i seks forskjellige vektklasser kan få friplass i OL-turneringen.

- Jo, det er riktig at Anders Styve har en mulighet til å bli med til Sydney, selv om han ikke har klart å kvalifisere seg gjennom turneringene han har deltatt i. Det europeiske forbundet har bestemt at det skal deles ut noen friplasser, sier president Ørnulf Hansen i Norges Bokseforbund til NTB.

- Og 67-kilosklassen, der Anders bokser, er en av de klassene som er plukket ut i så måte, sier Hansen.

Norge har hatt to boksere i OL-kvalifiseringene, Reidar Walstad i 54-kilosklassen og Styve. Begge ble i utgangspunktet slått ut.

- Det blir bestemt hvem som skal få disse friplassene under EM i Tammerfors i siste halvdel av mai. Jeg håper Anders kan kapre plassen i 67-kilosklassen, bare han blir kvitt skadene han har slitt med lenge. Da er han blant de beste i sin klasse, sier Hansen.

(NTB)