MISTET BESINNELSEN: Alan Pardew havnet i håndgemeng med Hull-spiller David Meyler, og svarte med å bruke hodet på feil måte. Foto: Lynne Cameron/AP/NTB SCFANPIX
MISTET BESINNELSEN: Alan Pardew havnet i håndgemeng med Hull-spiller David Meyler, og svarte med å bruke hodet på feil måte. Foto: Lynne Cameron/AP/NTB SCFANPIXVis mer

Kan få historisk streng straff etter skalle-episoden

Newcastle-manageren i hardt vær.

(Dagbladet): Newcastle-manager Alan Pardew mistet besinnelsen da laget han leder gjestet Hull i helga. Manageren havnet først i håndgemeng med Hull-spiller David Meyler, som i kampens hete dyttet til Pardew. Sistnevnte svarte da med det som kunne tolkes som et forsøk på å skalle til spilleren.

- Jeg forsøkte ikke å gjøre noe aggressivt, men jeg beveget hodet mitt framover, sa manageren til BBC etter kampen.

Samme avis skriver i dag at Newcastle har gitt Pardew en bot på 100 000 pund etter episoden. Klubben har også gitt ham en advarsel.

«Vi har holdt samtaler med Alan, som har sagt unnskyld. Det er tydelig at han angrer veldig på det han har gjort», står det i en pressemelding utgitt av klubben.

Kan bli historisk Det er ventet at det engelske fotballforbundet ikke vil la Pardew slippe like billig unna.

Engelske The Telegraph skriver i dag at 52-åringen kan få en historisk dom. Han kan bli den første Premier League-manageren som får en såkalt «stadion-utestengelse».

Det betyr at han kan bli nektet inngang til stadion på Newcastles kampdager, slik at han ikke får gitt spillerne sine instrukser fra tribuneplass, noe som er vanlig praksis for managere som blir utestengt.

Pardew ble forrige sesong utestengt for å dytte til en assistentdommer, og den usømmelige oppførselen han viste mot Hull kan fort gi ham en av de strengeste straffene som er å finne i regelboka.

Mot streng straff Daily Mail hevder kilder i FA sier at manageren kan få så mye som ti kampers utestengelse. Det vil i så fall bety at han vil miste resten av sesongen.

Avisa spekulerer også i at Pardew kan få sparken fra klubben dersom FA skulle slå så hardt ned på episoden.

Alan Pardew skrev under på en åtteårskontrakt med Newcastle i 2012.