Kan få ilddåpen i kveld

LISBOA (Dagbladet.no): Hvis Espen Johnsen blir skadd i kveld står ukjente Alexander Hansen klar på sidelinja.

Da Arni Gautur Arason pakket snippsekken og reiste til Manchester, ble 21 år gamle Alexander Hansen Rosenborgs nye andrekeeper. Han står ikke bokført med en eneste toppseriekamp, men om Espen Johnsen må ut i kampen mot Benfica i kveld blir det offisiell debut i europacupens tredje runde.

- Jeg har tenkt en del på det, ja. Og det har vært mer tenking i det siste siden det har vært så mye usikkerhet rundt Espen, sier Hansen til Dagbladet.no.

Da Johnsen fikk en smell i kneet mot Dynamo Kiev i den siste treningskampen før avreise Portugal, steg pulsen hans enda noen hakk.

- Jeg har jo ikke akkurat flust med rutine, og det gjør meg litt mer nervøs. Det hadde vært vanskelig nok å debutere mot en tippeligaklubb.

Som reservekeeper må Hansen forberede seg til kampen som om han skulle spille. Alle som så landslagskampen mot Spania på Ullevaal i høst vet hva som kan skje. Det gjør selvfølgelig andrekeeper Hansen også.

- Jeg er forberedt. Og veldig spent, sier han.

Skulle det bli debut i kveld, blir det litt annerledes enn det han er vant til fra norsk annendivisjon. Bossekop og Benfica har litt forskjellige rammer rundt kampene sine.

- Det er svært her, sier Hansen, og kikker ut over Estadio La Luz. I kveld fylles den litt over halvveis opp. Da sitter det mellom 40 og 50 tusen mennesker og ser på.