Kan få karriere av Semb

HONGKONG: 1. september 1996 fikk han én omgang mot Georgia av Drillo. Og det var det, sjøl om han var god. Inntil Nils Johan Semb i går morges sa at Dagfinn Enerly (28) er veldig spennende. - Jeg er i hvert fall ferdig med debuten, sier RBK-vingen.

Dagfinn Enerly er en av to Hongkong-spillere som fort kan være i landslagstroppen sjøl når alle er disponible. Den andre, Branns Torstein Helstad, har allerede fire kamper fra før med to scoringer for Norge. For når Nils Johan Semb sier han søker en kantspiller med fart, dribleferdigheter, evnen til å komme rundt, og i enden av alt det - gode innlegg fra sida - er Dagfinn Enerly den han først og fremst ser på.

Denne uka.

- De er ikke mange, men Dagfinn er en av dem jeg jakter på, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Nå er det opp til han å vise seg god nok. Og bare det at han gikk til Rosenborg er en stor fordel.

- På Lerkendal får han gode medspillere, store muligheter til å utvikle seg og ikke minst internasjonal matching.

Møter nye krav

- Jeg har fått en sjanse til og muligheten er smigrende, sier Dagfinn Enerly. - Sist jeg var med ble det med den ene omgangen mot Georgia sjøl om jeg personlig mener jeg klarte meg bra. Men det var vel stabiliteten - jeg husker vi lå på andre plass i Tippeligaen med Skeid til ferien - før vi plutselig tapte åtte kamper på rad.

Dagfinn Enerly

Født: 09.12.1972.

Høyde: 180 cm.

Klubb: Rosenborg.

Posisjon: Angrep.

Landskamper: 1.

Tidligere klubber: Grorud, Grei, Skeid, Moss.

Aktuell: Karakteriseres som veldig spennende av Nils Johan Semb.

- Det var ikke så mange av oss som var gode den høsten.

Men nå er det vinter, to klubbskifter og fire og et halvt år siden sist han ble innkalt til landslaget. Og fordi arbeidsgiveren heter Rosenborg ser veien videre så uendelig mye lysere ut.

- Det første jeg måtte gjøre noe med var det enkleste - kondisjonen, sier Dagfinn Enerly til Dagbladet. - Jeg merker at det er andre krav i Rosenborg. Og bare på de to månedene jeg har vært der har jeg lært mye. Man får liksom små drypp hele tida.

Dereks arvtaker?

Dagfinn Enerly så ikke på seg sjøl som et reelt alternativ verken for RBK eller Norge så lenge Jan Derek Sørensen var på Lerkendal og var villig til å spille for Norge. Nå er målet å bli like god som Dortmund-proffen.

- Jeg er på et høyere nivå nå enn da jeg kom til RBK i november. Du hever deg sjøl blant bedre spillere. Men om det holder til Rosenborg - eller Norge i neste omgang - får tida vise. Jeg spiller i hvert fall fotball for å bli bedre.

<B>SKEPTISK: </B>Rosenborg-angriper Dagfinn Enerly rynker pannen under omvisning i Hongkongs handlegater.