Kan få krav på 100 000

Supporterne som stormet Ullevaal risikerer å betale 100 000 kroner til NFF.

Saken er at Norges Fotballforbund (NFF) frykter boten fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kan bli så høy som 100 000 kroner etter at de to tilskuerne klarte å ta seg ut på gressmatta mot Spania, skriver VG. Dårlig sikkerhet er årsaken til at NFF blir bøtelagt.

Forbundet kommer til å betale boten, men vurderer nå om de rett og slett skal sende regningen videre til de to supporterne som tok seg inn på banen midt under kampen.

De to mandalittene som tok seg inn på banen er blitt ilagt en bot på 6600 kroner av politiet etter «showet», som ble sett av 25.000 tilskuere på banen og 1,2 millioner TV-seere.

Nå kan regningen blir betraktelig større, dersom fotballforbundet gjør alvor av trusselen om å statuere et eksempel, som skal skremme andre fra å gjøre noe tilsvarende ved en annen anledning på Ullevaal stadion.

- Vi er innrapportert til UEFA for brudd på sikkerhetsbestemmelsene. Derfor regner jeg med at vi kommer til å få en bot, og vi vurderer regress mot de to mandalittene, sier Dag Vestlund i Norges Fotballforbund til avisa. Han er sikkerhetsansvarlig i forbundet.

OLSEN GREP INN:</B> Da NFFs vakter ikke klarte å stoppe supporterne, tok Frode Olsen grep.