Aleksander Legkov mister OL-gullet

Kan få OL-medaljer på seremoni. Slik reagerer Northug på dopingsjokket

Fire norske mannlige langrennsløpere kommer til å få ettersendt OL-medaljer i posten om ikke Aleksandr Legkov vinner fram med en eventuell anke. Petter Northug skal feire med kake, mens Chris André Jespersen er irritert.

REVANSJE: Aleksandr Legkov satte Petter Northug i skyggen under olympiske leker i Sotsji i 2014. Nå er det Northug som ler sist og best. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REVANSJE: Aleksandr Legkov satte Petter Northug i skyggen under olympiske leker i Sotsji i 2014. Nå er det Northug som ler sist og best. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aleksandr Legkov og Jevgenij Belov utestenges på livstid fra olympiske leker og får kansellert sine resultater fra OL i Sotsji 2014.

Hvis de ikke vinner fram med en eventuell anke, betyr det at Legkov mister OL-gullet på femmila og at det russiske stafettlaget må gi fra seg OL-sølvet på herrestafetten.

I så fall rykker Martin Johnsrud Sundby opp til bronse på femmila, mens Røa-gutten gjør det samme på stafetten sammen med Petter Northug, Chris André Jespersen og Eldar Rønning.

- En dom som innebærer bortfall av en medalje fører til omfordeling av medaljen. Jeg tror det da vil bli avholdt en seremoni, opplyser det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen til Dagbladet.

Northugs reaksjon

I en SMS til Dagbladet svarer Petter Northug med fem latter-smileys etter nyheten om at Legkov utestenges på livstid fra OL og mister sine medaljer, som medfører at Northug får en ny bronsemedalje på premiebordet sitt.

Det var en positiv overraskelse for Mosvik-ekspressen denne onsdagskvelden.

På Dagbladets oppfølgingsspørsmål om hvordan Northug skal feire sin nye OL-medalje, svarer han med fire emojier, som du kan se i skjermdumpet over, som gir hint om en kakefeiring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer