VENTER TØFF KAMP: Isabell HErlovsen (t.h.) elsker å spille tøffe kamper. Det viste hun ikke minst mot Tyskland tidligere i VM, der hun blant annet fikk brynt seg på Saskia Bartusiak ved flere anledninger. I kveld er Englands store og fysisk sterke spillere motstanser. I potten ligger både VM-avansement og trolig også OL-billetter. Foto: The Canadian Press / NTB Scanpix
VENTER TØFF KAMP: Isabell HErlovsen (t.h.) elsker å spille tøffe kamper. Det viste hun ikke minst mot Tyskland tidligere i VM, der hun blant annet fikk brynt seg på Saskia Bartusiak ved flere anledninger. I kveld er Englands store og fysisk sterke spillere motstanser. I potten ligger både VM-avansement og trolig også OL-billetter. Foto: The Canadian Press / NTB ScanpixVis mer

Kan få OL-plass i kveld

Må slå England.

OTTAWA (Dagbladet): De tre beste europeiske lagene i VM går automatisk til OL i Rio de Janeiro neste sommer.

- Det er et av målene våre å komme oss dit. Og vi ser jo ar muligheten er der nå, sier Isabell Herlovsen (26) til Dagbladet.

Om Norge slår England i kveld, faller det aller meste på plass.

Frankrike og Tyskland er allerede gjennom til kvartfinale. Norge kan klare det i kveld.

Av europeiske lag gjenstår da kun Nederand som spiller åttendedelsfinale mot tittelforsvarerne Japan i morgen.

Japan er stor favoritter i den kampen.

Sjanse selv med tap
Skulle Norge derimot tape i kveld, er ikke OL-løpet helt over for det.

Om Nederland går på et forventet tap mot de japanske damene, kan Norge sikre seg en plass i play-off om den siste europeiske OL-plassen etter VM.

England stiller nemlig ikke i OL. Der representeres landet av Storbritannia, som ikke har noe fotballag.

Dermed blir Sveits, Nederland, Norge og Sverige stående likt som tapende åttendedels-finalister og må gjøre opp om en plass i Rio-lekene.

De norske jentene satser selvsagt på å avgjøre på egenhånd - og aller helst her i VM.

- Vi skal gå ut på banen i kveld og kose oss, ha det gøy. England er en motstander vi skal kunne kjempe godrt mot. Vi vet hva som ligger i potten, vi vet hva vi har å kjempe for, sier Herlovsen til Dagbladet.

Lagkaptein Trine Rønning legger til.

- Vi skal til OL. Klart vi skal det.