Kan få «Oscar»

Ole Einar Bjørndalen (29) kjemper med Ronaldo, Tiger Woods, Michael Schumacher og Lance Armstrong om å bli Årets idrettsmann i verden.

- Det føles litt rart å bli nevnt sammen med de navnene der, sier Bjørndalen til Dagbladet etter at nomineringen til det årlige prisdrysset i Monte Carlo 20. mai ble offentliggjort i går.

Finalistene til idrettens «Oscar»- «Laureus Sportsman of the Year»- er stemt fram av over 400 journalister fra 75 nasjoner.

Formel1-stjernen Michael Schumacher - Bjørndalens store forbilde - gikk til topps i fjor, mens golf-ikonet Tiger Woods har vunnet to ganger.

- Det blir tøft å nå helt opp her. Ronaldo hadde et bra fotball-VM, og Michael Schumacher var som vanlig konge. Og Tiger Woods ...nei, dette blir tøft, gjentar Bjørndalen - vel vitende om at han konkurrerer med navn som internasjonalt er mer kjent enn hans eget. Tross de fire fantastiske OL-gullene i 2002.

Bjørndalen ble av det internasjonale sportsjournalistforbundet (AIPS) kåret til verdens beste idrettsutøver for 2002, foran Michael Schumacher. I en tilsvarende europeisk avstemning byttet Schumacher og Bjørndalen plass. Skiskytteren mener prisen han nå er nominert til er den største av dem alle.

Bjørndalen var tilstede under utdelingen i fjor også - da han og Kjetil Aamodt ble hyllet for sine fantastiske prestasjoner i OL-løypene i Salt Lake City.

- Det var et imponerende arrangement, men det blir enda morsommere i år, når jeg er nominert, sier han.

NOMINERT: Ole Einar Bjørndalen er i godt selskap i kampen om idrettens «Oscar». Her går han i mål da han tok et av sine OL-gull i fjor vinter.