Kan få spille lørdag

Martin Andresen spilte seg varm i Blackburn-trøya da klubbens reservelag knuste Birmingham i går.

BIRMINGHAM (Dagbladet): Allerede til helga kan han debutere når førstelaget reiser til Middlesbrough.

Martin Andresen spilte seksti minutter og scoret et mål da reservelaget til Blackburn knuste Birminghams reserver på St. Andrew's i går kveld. Nordmannen spilte i en dyp midtbanerolle, og fikk skryt av treneren da han forlot banen.

- Det var godt å spille en fotballkamp igjen. Jeg har ikke spilt på to og en halv måned, sier Martin Andresen til Dagbladet.

I troppen til helga

I første omgang brukte han mye tid på å venne seg til det direkte pasningsspillet og bli kjent med medspillerne. Utover i andre omgang var han dirigenten på midtbanen. Scoret gjorde han, også.

- Det var jo artig med målet. Jeg så at det ble en åpning og startet et langt løp. Heldigvis fikk jeg pasningen, og da var det jo bare å sette den i mål, sier Andresen.

Blackburn-manager Graeme Souness er i beit for midtbanespillere, og nordmannen kan derfor fort bli kastet ut i Premier League. Allerede til helga er han med i troppen når Blackburn reiser til Middlesbrough. Sånn sett var det greit å få slippe de siste 30 minuttene.

- Jeg har fått beskjed om at jeg er i troppen til helga. Kampen i dag var derfor en fin gjennomkjøring. Det er greit å vende seg til spillet her. Det er mer direkte en det jeg er vant til, både offensivt og deffensivt, sier Andresen som tror han kan passe godt inn i spillestilen.

Selv tror Martin Andresen at han har forandret seg mye siden sist han prøvde seg i England. Oppholdet i Wimbledon for noen år tilbake ble ikke noen suksess.

- Jeg har utviklet meg både som fotballspiller og ellers. Jeg er nok mer profesjonell nå, sier han.

- Godt inntrykk

Etter kampen fikk nordmannen skryt av reservelagstrener Alan Morrie. Han mente Andresen allerede i går viste at han kan bli en nyttig spiller for den nedrykkstruede klubben.

- Martin gjorde et godt inntrykk, og det var godt å få ham i gang. Til reservelagskamp å være, var det høyt tempo. Nettopp intensiteten vil nok være den største forandringen for Martin når han debuterer for førstelaget, sier Morrie.

- Hvor lang tid vil det ta før Martin Andresen er etablert i Blackburn?

- Det er et vanskelig spørsmål. Vi har ikke hastverk, og vi vet at han var midt i en opptreningsfase. Derfor er vi nødt til å bruke den tida han trenger. Når det er sagt, ser vi allerede nå at han er en slik type som lett tilpasser seg, sier Morrie.

Til helga kommer også landslagstrener Åge Hareide til England for å sjekke formen til de norske proffene. Martin kan være en av få proffer som spiller. Mandag tar Hareide ut troppen.

- Å, er det på mandag de tar ut troppen? Vi får se. Det er i hvert fall artig, det som skjer rundt landslaget nå, sier Andresen. For de spesielt interesserte: Blackburn vant kampen 4- 0.

SCORET I BLACKBURN-TRØYA: Martin Andresen scoret et mål, og var blant banens beste i de seksti minuttene han spilte da Blackburns reservelag møtte Birmingham i går kveld. Til helga kan han debutere på førstelaget.