- Kan få våre livs største feiring neste helg

Fergusons menn gjorde jobben - må håpe rivalen snubler mot QPR.

SCORET IGJEN: Paul Scholes sendte Manchester United i ledelsen etter en knapp halvtime. United skulle nok gjerne scoret flere enn bare ett til. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
SCORET IGJEN: Paul Scholes sendte Manchester United i ledelsen etter en knapp halvtime. United skulle nok gjerne scoret flere enn bare ett til. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Manchester United - Swansea 2-0.

Her er situasjonen i gullstriden i Premier League før siste runde neste helg: Manchester City og Manchester United har 86 poeng hver, City har åtte plussmål mer.

Sånn ser det ut etter at United slo Swansea hjemme i kveld, etter Citys sterke borteseier i Newcastle.

Før kampen ble manager Alex Ferguson spurt om City nå har en hånd på ligatrofeet. Svaret var enkelt:

- Trolig to.

Etterpå har han imidlertid ikke gitt helt opp. I sesongens siste hjemmekamp tok han mikrofonen for å takke supporterne, og sa:

- Forhåpentligvis får vi våre livs største feiring neste helg. Så vær der.

- QPR kjemper for livet. De trenger ett poeng. Jeg skulle bare ønske «Sparky» (Mark Hughes, manager) kunne spilt. Han fikk sparken på en veldig uetisk måte i City, og det vil han huske, sier Ferguson videre.

Scholes-hæl
Ferguson skulle nok helst sett at laget hans bedret målforskjellen mer enn de klarte mot et Swansea-lag som ikke hadde noe å spille for, men waliserne kjempet godt og gjorde det vanskelig for de røde.

Paul Scholes hælstyrte Michael Carricks markkryper til 1-0 etter en knapp halvtime, og Ashley Young plasserte 2-0-scoringen i høyre hjørne ikke lenge før pause.

I andre omgang slet imidlertid hjemmelaget med å finne nettmaskene, og Javier Hernandez og Wayne Rooney sløste med de mulighetene de fikk.

Håper på QPR
Dermed er Ferguson og co. redusert til å måtte håpe på en QPR-overraskelse på Etihad neste søndag. QPR har gode muligheter til å overleve i Premier League selv med tap for City.

Selv må de sørge for å ta flere poeng enn erkerivalen sin borte mot Sunderland, om vi går ut fra at åtte plussmål er for mye å ta igjen.

Alt avgjøres altså neste helg.