Kan fortsatt ikke trene for fullt, men trenerne er ikke bekymret for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen (41) står over helgas NM i rulleskiskyting.

HENGER LITT ETTER: Ole Einar Bjørndalen er i god trening etter et lengre sykdomsavbrekk, men er ennå ikke oppe på de tøffeste øktene. Derfor prioriterer han også trening foran NM i rulleskiskyting i helga. Foto: Lars Eivind Bones
HENGER LITT ETTER: Ole Einar Bjørndalen er i god trening etter et lengre sykdomsavbrekk, men er ennå ikke oppe på de tøffeste øktene. Derfor prioriterer han også trening foran NM i rulleskiskyting i helga. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed er årets sesongoppkjøring i ferd med å bli noe helt annet enn det Bjørndalen håpet på foran det som (trolig) blir hans aller siste mesterskap:

VM i Holmenkollen til vinteren.

På grunn av en virusinfeksjon har skiskytterlegenden gått glipp av nesten halvannen måned med viktig mengdetrening - og han må derfor prioritere trening framfor konkurranser for øyeblikket.

Fortløpende vurdering Slik situasjonen ser ut nå reiser han heller ikke med resten av landslaget når de onsdag til uka setter kurs for høydeopphold i italienske Livigno og Martell.

I stedet vil Bjørndalen fortløpende vurdere om han skal reise etter.

Det siste Bjørdalen sa til Dagbladet etter VM i Kontiolahti sist vinter - hvor han var veldig nære en individuell medalje, men havnet like utenfor på både jaktstarten (femteplass), 20-kilometeren (sjetteplass) og den avsluttende fellesstarten (fjerdeplass) - var at han kunne bli enda bedre til Kollen-VM dersom han fikk en bedre treningssommer enn sist sommer.

Det har han tilsynelatende ikke fått.

Plan B Legger man til at Bjørndalen mistet samlingen i Torsby i juni og heller ikke stilte til start på Blinkfestivalen i Sandnes i månedsskiftet juli/august, så er han nok over på plan B for lenge siden - slik han også ble tvunget til å endre planene før forrige sesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.