HENGER LITT ETTER: Ole Einar Bjørndalen er i god trening etter et lengre sykdomsavbrekk, men er ennå ikke oppe på de tøffeste øktene. Derfor prioriterer han også trening foran NM i rulleskiskyting i helga. Foto: Lars Eivind Bones
HENGER LITT ETTER: Ole Einar Bjørndalen er i god trening etter et lengre sykdomsavbrekk, men er ennå ikke oppe på de tøffeste øktene. Derfor prioriterer han også trening foran NM i rulleskiskyting i helga. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Kan fortsatt ikke trene for fullt, men trenerne er ikke bekymret for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen (41) står over helgas NM i rulleskiskyting.

Dermed er årets sesongoppkjøring i ferd med å bli noe helt annet enn det Bjørndalen håpet på foran det som (trolig) blir hans aller siste mesterskap:

VM i Holmenkollen til vinteren.

På grunn av en virusinfeksjon har skiskytterlegenden gått glipp av nesten halvannen måned med viktig mengdetrening - og han må derfor prioritere trening framfor konkurranser for øyeblikket.

Fortløpende vurdering Slik situasjonen ser ut nå reiser han heller ikke med resten av landslaget når de onsdag til uka setter kurs for høydeopphold i italienske Livigno og Martell.

I stedet vil Bjørndalen fortløpende vurdere om han skal reise etter.

Det siste Bjørdalen sa til Dagbladet etter VM i Kontiolahti sist vinter - hvor han var veldig nære en individuell medalje, men havnet like utenfor på både jaktstarten (femteplass), 20-kilometeren (sjetteplass) og den avsluttende fellesstarten (fjerdeplass) - var at han kunne bli enda bedre til Kollen-VM dersom han fikk en bedre treningssommer enn sist sommer.

Det har han tilsynelatende ikke fått.

Plan B Legger man til at Bjørndalen mistet samlingen i Torsby i juni og heller ikke stilte til start på Blinkfestivalen i Sandnes i månedsskiftet juli/august, så er han nok over på plan B for lenge siden - slik han også ble tvunget til å endre planene før forrige sesong.

For mens resten av elitelaget har en god treningsperiode bak seg - og har fått gjennomført en rekke tunge økter, så er Bjørndalen, ifølge trenerne, anslagsvis oppe i rundt 80 prosent belastning for øyeblikket.

Ikke bekymret Men er det én person som bedre enn noen vet å prikke inn form, til tross for sviktende treningsgrunnlag, så er det nettopp Ole Einar Bjørndalen. Få kan mer om trening og formspissing enn veteranen som står foran sin 24. sesong i verdenscupen i skiskyting.

Derfor er verken landslagstrener Egil Gjelland eller idrettssjef Morten Aa. Djupvik bekymret for Bjørndalens situasjon for øyeblikket.

- Det Ole Einar trenger mest nå er å få gjort den treningsjobben som er riktig og viktig ut fra han tåler. Det er viktigere enn å være med på NM i rulleskiskyting. Han er så erfaren og proff, at jeg har full tillit til at dette vil gå bra, sier Egil Gjelland til Dagbladet.

- Ole Einar jobber nå bra med å skaffe seg en solid grunnmur, og selv om han ikke har hatt de hardeste øktene ennå, så er han nå oppe i en akseptabel mengde. Det er en kjensgjerning at sommeren nå ikke har blitt helt som vi håpet på for Bjørndalen, men jeg velger å være optimist, for er den noen som likevel kan klare det, så er det Ole Einar Bjørndalen, sier Morten Aa. Djupvik.