- Kan fortsatt vinne

Thor Hushovd (24) følte at han kunne vunnet gårsdagens etappe i Tour de France - om han bare hadde vært med i det rette bruddet.

Grimstad-gutten var med i det første bruddet etter rundt åtte mil, men utbrytergruppa på 17 ryttere fikk aldri mer enn 35 sekunders forsprang og ble tatt igjen rundt ti mil fra mål.

Umiddelbart ble det et nytt brudd med fem ryttere. Denne gangen holdt det helt inn, og estlenderen Jaan Kirsipuu vant den femte etappen i årets ritt - for øvrig hans første etappeseier i år og den tredje totalt.

- Dersom jeg hadde blitt med i det riktige bruddet, kunne det like gjerne vært jeg som hadde vunnet etappen. Drømmen om å vinne en etappe lever fortsatt. Klaffer alt, kan det skje, sier Hushovd til Dagbladet.

Han rullet i mål på 32. plass. Viktigere var det at lagkamerat i Crédit Agricole, Stuart O' Grady, ble nummer åtte, etter at Hushovd hadde dratt opp spurten for ham.

Den forferdelige kollapsen mandag sitter fortsatt i beina. I går hadde han vondt i beina i begynnelsen av etappen, men kom seg utover dagen.

- Jeg var tung og hadde vondt i begynnelsen. Det løsnet etter hvert, og jeg synes det gikk greit i store deler av løpet, sa han etter gårsdagens 195 kilometer lange etappe fra Soisson til Rouen.

Nå er han spent på hvordan beina vil holde når «fjellklatringen» begynner i neste uke.

- Svaret får jeg først da, innrømmer han.

Det mest dramatiske som skjedde på gårsdagens etappe, oppsto snaut 20 kilometer fra mål, da Lampre-rytteren Marco Pinotti ble liggende livløs etter en massevelt. Italieneren ble fraktet til sykehus, hvor det ble konstatert brukket nese og skader i ansiktet.

PRØVDE SEG: Thor Hushovd endte på 32. plass på gårsdagens etappe av Tour de France, men igjen var Grimstad-gutten i et utbryterfelt. Heller ikke denne gangen holdt det helt inn.