OL i Tokyo

Kan gå for 10 millioner (!)

Håndlagde sko av Nikes grunnlegger estimeres å bli solgt for rundt 10 millioner kroner på en auksjon.

KAN DRA INN MILLIONER: Disse gamle slitte skoene kan bli solgt for flere millioner kroner. FOTO: AFP
KAN DRA INN MILLIONER: Disse gamle slitte skoene kan bli solgt for flere millioner kroner. FOTO: AFP Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Et par gamle, slitte sko løpesko, håndlaget av Nike grunnlegger Bill Bowerman, kan gå for hele 10 millioner i en auksjon, ifølge auksjonsbyrået Sotheby's

- Dette paret representerer et viktig kapittel i opprinnelsen av et av Amerikas største selskaper, Nike, skriver de i produktbeskrivelsen.

Skoene var laget for den kanadiske sprinteren Harry Jerome, som i sine dager satte sju verdensrekorder, og tok hjem bronse i OL i Tokyo i 1964.

Et merkverdig element ved skoene er pilene på siden, som ifølge Sotheby's er en prototyp for Nikes ikoniske «Swoosh»-logo.

Bowerman stiftet selskapet Blue Ribbon Sports, sammen med Phil Knight, i 1964. Siden har de skiftet navn til Nike og blitt et av de største merkevarene i verden.

BRUKT AV LEGENDEN: Disse Converse skoene ble brukt av NBA-legenden Michael Jordan under prøvespillet til OL i 1984. FOTO: AFP
BRUKT AV LEGENDEN: Disse Converse skoene ble brukt av NBA-legenden Michael Jordan under prøvespillet til OL i 1984. FOTO: AFP Vis mer

Auksjonen vil også inneholde et par Converse Fastbreak sko brukt av basketballegenden Michael Jordan under prøvespillet til OL i 1984.

- Disse Converse Fastbreak skoene, produsert i 1983 og brukt av Michael Jordan i 1984, er et av de mest sjeldne eksemplarene av Jordans sko noensinne.

Michael Jordans sko estimeres av Sotheby's til å selge for mellom 700 000 og 900 000 norske kroner.

Jordan brukte Converse under sin collegekarriere, men signerte for Nike før sin debutsesong. Det skulle vise seg å være en genistrek for begge parter.

Suksessen til hans første signatursko hos Nike, Air Jordan 1, gjorde at selskapet ga han sitt eget merke, Jordan.

I dag er både Nike og Jordan, datterselskap av Nike, to av verdens største skomerker.

Auksjonen starter 23. juli, samme dag som åpningsseremonien til OL i Tokyo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer