Kan gå glipp av 50 mill.

De to storscorerne Rune Lange og Sigurd Rushfeldt er Tromsøs skattkiste. Hadde de vært utenlandsproffer i dag, ville Tromsø hatt 50 millioner kroner på bok.

Men verken Lange eller Rushfeldt er foreløpig solgt ut av landet. Selv om Rune Lange fortsatt holdt døra på gløtt for en overgang til Coventry seint i går kveld, tydet det meste på at han ville reise hjem til Tromsø og heller vente på neste sjanse.

- Vi ble ikke enige om de personlige betingelsene, derfor blir det ingen handel. Spilleren reiser hjem i dag, sier den ene av Langes to proffagenter, Frank Mathisen, til Dagbladet.

Tromsø sa først nei til en overgangssum på 28 millioner, men ga grønt lys da Coventry økte til 43 millioner.

- Av den summen ville Tromsø fått mellom 25 og 30 millioner. Rune Lange skulle ha fire millioner, sier Gunnar Wilhelmsen.

- Når det gjelder Sigurd Rushfeldt, regner vi med å tjene mellom 10 og 18 millioner den dagen han blir proff. Rosenborg og TIL skal dele 50- 50 hvis det blir salg i år. Etter 1. januar er fordelingsnøkkelen 60- 40 i Rosenborgs favør, sier Gunnar Wilhelmsen.

Han er sikker på at begge superspissene blir solgt, og at millionene vil strømme inn på TIL-kontoen.

- Risikoen er selvfølgelig at de ikke fortsetter den sportslige framgangen. Gjør de det, kommer det garantert til å by seg nye muligheter, sier TIL-formann Gunnar Wilhelmsen.

  • Rune Lange var påtenkt å bli Dion Dublins erstatter i Coventry. Han har kontrakt med Tromsø i tre år til.