- Kan gå glipp av én million

Hvis Vålerenga blir norgesmester etter bare fire finaler, går klubben glipp av rundt én million kroner i inntekter.

HAMAR (Dagbladet): - Det optimale er å heve kongepokalen over hodet etter den sjuende NM-finalen 30. mars. Da får vi både med oss bonusene fra samarbeidspartnerne og den ekstra millionen fra den femte og sjuende finalen på Jordal, sier Vålerengas markedssjef Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Uansett er pengene underordnet i finalespillet, som spilles best av sju kamper.

- Det sportslige er alltid viktigst. Vålerenga teller bare kongepokaler, og har 21 i skapet foreløpig. Det er god plass til flere, sier Jan Tore Kjær etter gårsdagens tomålsseier på Hamar.

- Ingen måltjuv

Backen Lars Erik Lund (28) både åpnet og avsluttet scoringene for Vålerenga. Den første var et powerplay-mål, på den siste scoringen fikk han stå helt alene og skyte.

NM ishockey

Finale, 2. kamp: Storhamar- Vålerenga 2- 4
(1- 1, 0- 2, 1- 1)

Mål: 0- 1 Lars E. Lund (10.03)
1- 1 Tom E. Olsen (12.25)
1- 2 Øystein Olsen (24.50)
1- 3 Marius Rath (35.49)
2- 3 Joakim Persson (49.30)
2- 4 Lars E. Lund (55.00)

Tilskuere: 3688

- Målet vårt er å bli mestere så fort som mulig, aller helst på søndag. Uansett skal vi bli vanskelige å slå framover. At det var jeg som ble toppscorer i går, var tilfeldig. Jeg har aldri vært noen måltjuv, og har flere assists enn mål opp gjennom åra, sier Lars Erik Lund.

To superveteraner sørget for 1- 2 og 1- 3 i midtperioden: Øystein Olsen (33) og Marius Rath (32). Begge hadde lagt opp som A-lagsspillere og spilte bare hockeypockey i fjorårssesongen. Etter innsatsen i vinter kan vi trygt si at begge har gjort vellykkede comeback.

- Selv om jeg ikke spilte hockey i fjorårssesongen, holdt jeg meg i bevegelse hele tida. Nå ser jeg ingen grunn til ikke å ta en sesong til, sier Øystein Olsen.

Marius Rath er mer usikker når det gjelder framtida på A-laget.

- Jeg har ikke spilt hockey på tre år, og får se hva det blir til etter finalene. Men det er alltid gøy å vinne, sier Marius Rath til Dagbladet.

På tørre nevene

Temperaturen sto i taket i Hamar OL-Amfi i går kveld. Den første nevekampen mellom Jarl Espen Ygranes (Vålerenga) og Geir Svendsberget (Storhamar) kom etter bare sju og et halvt minutt. Seinere var det ta og gi hele veien. Vålerenga var i førersetet fra begynnelse til slutt, og tok den andre finaleseieren av to mulige. Finale nummer tre spilles på Jordal i morgen, søndag er det ny kamp på Hamar.

- Kampen i går var slitsom, men jævlig viktig. Det ble en skikkelig lagseier, samtidig som vi greide å gjøre bra enkeltprestasjoner på målene, sier Vålerenga-kaptein Atle Olsen.

Trener Petter Thoresen berømmet gutsen og motet til spillerne.

- Vi blødde for hverandre, viste mot og greide å stå imot trykket fra Storhamar som var langt bedre enn på Jordal søndag (5- 0 til Vålerenga), sier Petter Thoresen.

Trass i 0- 2 i kamper har Stor-hamar absolutt ikke gitt opp.

- Ikke kjørt

- Løpet er ikke kjørt ennå. Vi ga Vålerenga en skikkelig fight i går, og har fortsatt mer å gi, sier Storhamar-trener Lars Molin.

- Det skal vi vise i de siste kampene, sier han.

BACK-MÅL: Vålerengabacken Lars Erik Lund dundrer inn 4- 2-målet. Det var hans andre for kvelden.