Nederland - Norge

Kan gå uten publikum: - Sørgelig

Det spøker nå for publikum som vil se Nederland - Norge i Rotterdam.

SKUFFA: Rune «Tribune» forteller at han reiser til Nederland uansett. Foto: NTB
SKUFFA: Rune «Tribune» forteller at han reiser til Nederland uansett. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges skjebnekamp mot Nederland i Rotterdam kan gå for tomme tribuner. Det skriver flere nederlandske medier.

Både NOS og De Telegraaf skriver at regjeringen har sittet i møter for å diskutere tiltak for å stoppe smitteøkningen i landet.

Torsdag registrerte Nederland 16.364 nye coronatilfeller, noe som er langt over den forrige smitterekorden som var på 12.997 tilfeller og ble registrert i desember 2020, skriver NTB.

Beslutningen tas i kveld

Et av tiltakene skal være begrensninger på store arrangementer. Dermed kan det være at VM-kvalifiseringskampen mellom Nederland og Norge kan gå for tomme tribuner.

Den endelig beslutningen vil bli lagt fram på en pressekonferanse klokka 19:00 i kveld.

Den norske supersupporteren Rune «Tribune» Eikeland har kjøpt billetter til kampen og kaller det sørgelig at den nå ser ut til å gå uten publikum.

- Æsj, tenkte jeg da jeg så det. Det er to år siden jeg var på bortekamp, så jeg gledet meg virkelig. Nå var det jaggu på tide, sier Eikeland til Dagbladet.

UTEN PUBLIKUM: Det går mot uten publikum i kampen mellom Nederland og Norge i Rotterdam. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
UTEN PUBLIKUM: Det går mot uten publikum i kampen mellom Nederland og Norge i Rotterdam. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Leder i den norske supportergruppa «Oljeberget» Lars Olav Karlsen deler frustrasjonen til Eikeland.

- Det er forferdelig kjipt. Vi trenger jo de folkene vi kan, sier han til Dagbladet.

Han skal selv ikke på kampen, men syntes synd på de som har kjøpt billett til kampen.

Det er rundt 2000 norske supportere som har kjøpt billetter til kampen i Rotterdam.

Karlsen tror at det faktum at det kan bli null tilskuere kan være en fordel for Norge.

- Det er bedre med null tilskuere enn 40 000 nederlendere og null nordmenn. Så jeg vil si at Nederland mister en del av hjemmebanefordelen sin, sier Karlsen.

- KJIPT: Lederen i Oljeberget Lars Olav Karlsen. Foto: NTB
- KJIPT: Lederen i Oljeberget Lars Olav Karlsen. Foto: NTB Vis mer

Drar likevel

«Rune Tribune» Eikeland har på sine side kjøpt både kamp og flybilletter og har bestemt seg for å dra til Nederland uansett. På tross av de potensielle coronarestriksjonene.

- Jeg kommer til å dra uansett. Vi er en vennegjeng på 50 som nok skal dra likevel, forteller Eikeland og sier at de da vil oppholde seg utenfor stadion.

- Vi skal lage liv uansett, sier han.

Lederen i «Oljeberget» Karlsen tror imidlertid ikke at det nødvendigvis vil være en god ide.

- Det vil jeg vurdert å ikke gjøre. Det er jo en grunn til at de ikke slipper inn folk. Så såmm smittevernsmessg så høres det ikke så klokt ut. Men hvis man ikke får refundert flybilletten så skjønner jeg jo at det er fristende, sier Karlsen.

NFF sendte i går kveld ut en mail til norske supportere som har kjøpt billett til kampen. Det opplyser de at de vil gi mer informasjon etter kveldens pressekonferanse.

De sier at dersom kampen blir spilt uten publikum så vil de norske supporterne automatisk bli refundert for kampbilletten.

INFORMERTE: Denne mailen sendte NFF ut i går ettermiddag.
INFORMERTE: Denne mailen sendte NFF ut i går ettermiddag. Vis mer

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier til NTB at det foreløpig ikke foreligger ytterligere informasjon om gjennomføringen av kampen enn det som har kommet fram i nederlandske medier.

Dagbladet har vært i kontakt med medieansvarlig på landslaget Morten Morisbak Skjønsberg. Han henviser til landslagets pressekonferanse 14:15.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer