Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan garantere at de som vinner Tippeligaen drikker mest

Freddy dos Santos om VIF-spillernes byturer - og da Nannskog og Fredheim Holm sloss.

VINNER MEST, DRIKKER MEST:Freddy dos Santos sier VIF-spillerne var mye oftere ute på byen da de vant seriegull i 2005 enn hva de er nå, og registrerte også at Stabæk-gutta var hyppige gjester på diverse utesteder i Oslo da bæringene tok gull i fjor. 
Foto:  Trond Reidar Teigen  / SCANPIX
VINNER MEST, DRIKKER MEST:Freddy dos Santos sier VIF-spillerne var mye oftere ute på byen da de vant seriegull i 2005 enn hva de er nå, og registrerte også at Stabæk-gutta var hyppige gjester på diverse utesteder i Oslo da bæringene tok gull i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

||| • Les hva Freddy Dos Santos svarte leserne nederst i saken!

Les også: Freddy trodde Solskjær var ei klyse

(Dagbladet.no): I sin selvbiografi «Mitt liv som ganske god fotballspiller» skriver Freddy dos Santos ærlig om sine opplevelser gjennom et langt fotballiv i Skeid, Molde og Vålerenga.

Et av temaene handler om fotballspilleres forhold til alkohol og hvordan de omgås utenfor banen - der Vålerenga-spillere til dels har fått hard medfart blant supportere og presse for byturer midt i sesongen.

Dos Santos var med å vinne seriegull med VIF i 2005. I boka skriver han at topplagene er ute og tar seg noen pils langt oftere enn de mindre gode lagene.

«Til sjuende og sist kan jeg garantere én ting. Det er de som vinner Tippeligaen som drikker mest i løpet av en sesong. De har nemlig mest å feire og gjør nettopp det. Slik var det med oss i 2005, og sånn var det for Stabæk i 2008. Hvem tror du går minst ut på byen? Nettopp.»

- Nesten ikke ute lenger

Overfor Dagbladet utdyper dos Santos påstanden:

- Det er skrevet litt ut fra egen erfaring, og litt hvordan jeg opplevde det med Stabæk i fjor. De hadde en veldig morsom sesong i fjor, og de få gangene vi i Vålerenga var ute var Stabæk også det, sier han.

- Da vi var på vårt beste, var det et utrolig samhold i gruppa, vi var sammen utenom fotballen og når vi hadde vunnet, feiret vi det.  De siste 2-3 årene har vi omtrent ikke vært ute sammen. Jeg kan garantere at de årene vi var mest ute, var årene vi var best.

I boka nevner han en episode i 2006, der VIF-gutta gikk på byen etter et cuptap mot Fredrikstad. Byturen fikk mye oppmerksomhet i pressen, og TV 2 hevdet at episoden var medvirkende til at Kjetil Rekdal til slutt trakk seg som trener.

Dos Santos garanterer imidlertid at VIF-spillerne ikke er verre enn spillere på andre lag.

«Da Nils Arne Eggen trente Rosenborg, krevde han at spillerne skulle gå ut, og historiene derfra er langt drøyere enn noe vi har gjort», skriver han i boka.

- Mange vil kanskje bestride at fotballspillere blir bedre av hyppige byturer?

- Jeg sier ikke at vi var fulle hver gang, jeg sier bare at det skal være sosialt. Jeg er også enig i at det er dårlige greier om man stadig vekk er full. Men om et fotballag gjør det bra avhenger av flere ting enn bare trening og fysiologi, det handler også om trivsel og å ha det sosialt. Jeg sier ikke at du skal drikke alkohol hver gang av den grunn - om jeg sammenligner med vanlige kompiser drikker ikke vi fotballspillere mye, sier dos Santos.

Rekdal: - Falt ikke i smak

Kjetil Rekdal var trener for Vålerengas gullag i 2005, og også mye av 2006-sesongen. Han er en hyppig gjenganger i boka til dos Santos, blant annet bretter VIF-spilleren ut om Rekdals heismareritt i Rådhuset da seriegullet var sikret, samt da han ble loppet i nettpoker - uten å vite at det var av midtstopper Jørgen Horn.

Rekdal flirer godt og lover å leser boka, selv om han avviser nettpoker-historien på det sterkeste.

Når det gjelder dos Santos påstand om at laget som vinner Tippeligaen er laget som drikker mest, er Rekdal helt uenig.

- HAVNET I SLÅSSKAMP: Freddy dos Santos skriver i boka si at Daniel Nannskog og Daniel Fredheim Holm havnet i basketak på et utested i Oslo, og måtte skilles av vakter. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- HAVNET I SLÅSSKAMP: Freddy dos Santos skriver i boka si at Daniel Nannskog og Daniel Fredheim Holm havnet i basketak på et utested i Oslo, og måtte skilles av vakter. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Det sier seg selv at det ikke er tilfelle, men de har jo flest grunner til å ta seg en fest. Om de er ute og fester hele tida sier det seg selv at de ikke klarer å holde trykket, sier Rekdal til Dagbladet.

Han bekrefter at enkelte byturer i hans tid som VIF-trener ikke falt i god jord.

- Det var noen episoder som ikke falt i smak verken hos meg eller klubbledelsen, men alt til sin tid. Å gå ut og kjøre hæla i taket etter å ha tapt 0-3 i kvartfinalen i cupen er ikke det smarteste du gjør. Nå er det sånn både AaFK og VIF at spillerne av og til får lov til å gjøre det, men man må velge et tidspunkt som passer. Fotballspillere går i flokk. Om noen går over streken, er det alltid noen som blir med og tråkker over den, sier Rekdal.

Nannskog og Fredheim Holm sloss

Dos Santos avstår fra å røpe altfor mange detaljer om byturene til VIF-gutta, men gjør et unntak for en episode som involverte Daniel Fredheim Holm og Daniel Nannskog.

«En gang vi var ute på byen møtte vi som vanlig en hel haug med Stabæk-spillere. En av disse var selvfølgelig den svenske kjekkasen og toppscoreren Daniel Nannskog. Han hadde scoret fire mål den dagen og hoverte noe jævlig overfor Daniel Fredheim Holm. Vår Daniel er alltid blitt kritisert for å ikke score nok må, uansett hvor bra han spiller. Nannskog gikk bort til ham og stakk fire fingre helt opp i ansiktet hans. En finger for hvert mål. Han flirte sitt sleskeste smil og gjorde alt han kunne for å terge Fredheim Holm. Det funka. Daniel feide bort hånda til svensken og gikk», skriver dos Santos.

De to skal deretter ha funnet seg en plass på hver sin side av lokalet, og alt så ut til å gå gemyttlig for seg. Helt til Nannskog gjentok gesten - og holdt fram fire fingre på ny.

«Forskjellen nå var at han ville slåss. Fordi Daniel hadde slått vekk hånda hans ved forrige fingervifting.»

Dermed braket Daniel x to sammen på utestedet, og ifølge dos Santos måtte vaktene komme til unnsetning og dra dem unna hverandre.

«Plutselig lå det to stykk Daniel i en bylt på bakken og hamret løs på hverandre», skriver han.

Overfor VG Nett avdramatiserer Nannskog det hele.

- Det skal hetses litt mellom klubber og spillere. Det var ikke så alvorlig som det kommer fram i boken. Det var med glimt i øyet. En uskyldig greie og ingen «big deal», sier Stabæks storscorer.

På spørsmål om det er riktig at de havnet i slåsskamp svarer han slik:

- Ja, det er mulig. Man skal erte hverandre litt. Det er sånn det funker. Daniel og jeg er gode venner.

Nannskog sier at dos Santos er en fin gutt, men at han er tilhenger av at det som skjer i garderoben og på byen holdes internt.

PÅ DRIKKETOPPEN OGSÅ? Vadim Demidov fikk lov til å feste da RBK sikret gullet på banen til erkerival Molde. Foto: ARNT E. FOLVIK
PÅ DRIKKETOPPEN OGSÅ? Vadim Demidov fikk lov til å feste da RBK sikret gullet på banen til erkerival Molde. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling