Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan garantere at jeg ikke hopper i vannet

Kristian Kjelling skal kommentere håndball-EM for TV3. Han lover å ha fokus på det sportslige.

(Dagbladet); I morgen starter håndball-EM for herer i Polen. I år er det TV3 som har rettighetene til å sende mesterskapet, og eks-landslagsspiller Kristian Kjelling er hyret inn som ekspertkommentator. I morges gjestet han P4s Radiofrokost i anledning det forestående mesterskapet.

Under intervjuet spurte programleder Bjørn Faarlund Kjelling om følgende: 

- TV 2 sendte håndball-VM for jentene før jul, det er det jo alltid veddemål. Enten skal de gå noe sted, eller så skal de svømme. Kan vi vente oss noe lignende hos TV3?

- Det kan jeg garantere deg at ikke kommer til å skje, svarer Kjelling kontant.

- Vårt fokus blir å formidle det sportslige hjem til folk, så får andre hoppe i vannet, utdyper Kjelling, med en klar referanse til Frode Scheies badestunt under håndball-VM for damer i desember.

Møter Island i morgen Norge var på laveste seedingsnivå under trekningen til mesterskapet, og havnet i en tøff gruppe med Hviterussland, Island og Kroatia. 

Norge spiller sin første kamp i morgen klokken 18:15. Da står Island på motsatt banehalvdel. Deretter følger Kroatia på søndag, og Hviterussland på tirsdag

De tre beste lagene fra hver gruppe går videre til mellomruden. Hvis Norge skulle ta seg videre venter det kamper mot de tre beste lagene fra gruppe A. Der venter mest sannsynlig vertsnasjonen Polen og Frankrike. De to beste lagene fra hver mellomgruppe går videre til semifinale.

Slo VM-finalist Qatar Norge imponerte i kvalifiseringen til mesterskapet. Våre beste menn vant fem av sine seks kamper, og tok blant annet en sterk seier mot Kroatia. 

I forrige uke ladet Norge opp til mesterskapet med tre kamper i Golden League i Paris. Det endte med et knepent 27-26 tap mot regjerende europa- og verdensmester Frankrike. Mot Danmark tapte de norske herrene 34-30, mens de avsluttet turneringen med en imponerende 26-25 seier mot fjorårets VM-finalist Qatar søndag.

Norges tropp til EM:

Målvakter: 
Ole Erevik (Pays Daix)
Espen Christensen (Svendborg)
Torbjørn Bergerud (Lugi).

Utespillere: 
Magnus Gullerud (Sønderjyske) 
Bjarte Myrhol (Skjern)
Petter Øverby (Elverum)
Joakim Hykkerud (Hannover)
Magnus Jøndal (Øyestad) 
André Lindboe (Elverum)
Espen Lie Hansen (Bregenz)
Erlend Mamelund (Kiel)
Gøran Johannessen (Viking)
Christian O'Sullivan (Kristianstad)
Sander Sagosen (Aalborg)
Kent Robin Tønnesen (Füchse Berlin)
Harald Reinkind (Rhein-Neckar Löwen)
Kristian Bjørnsen (Kristianstad)
Thomas Kristensen (Göppingen)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media