Kan gjenforenes i FC Groningen

Morten Berre sitter på et kontraktsforslag fra Erik Nevlands klubb Groningen. Signerer han, får ikke Vålerenga en krone.

Erik Nevland håper Berre tar kulepennen fatt og signerer seg ned til klubben i den nederlandske æresdivisjonen. Og det var Erik som satte Groningen på sporet av Morten.

-  Jeg ga dem noen navn på gode spillere i Norge, og Morten sto på den lista. Men det er trenerne som har vært og sett på ham og tatt hele saken videre. Det hadde vært veldig kjekt å få Morten nedover. Vi spilte jo sammen i Viking og har god kontakt.

Gratis fra VIF

Etter at Berre var på besøk i klubben forrige uke fikk han med seg et forslag til kontrakt hjem. Den løper fra november i år, når han har fullført sin gamle kontrakt med Vålerenga. Det betyr to ting:

 VIF sitter tomhendte tilbake etter å ha mistet sin toppscorer.

 Berre kan putte desto mer penger i egen lomme.

På grunn av det siste sliter Vålerenga med å tilby et konkurransedyktig alternativ. For klubbdirektør i Vålerenga Kjetil Siem tror dette handler om penger for Berre sin del.

Står om penger

-  Noen agenter jobber for å selge spillere som Bosman, og andre jobber for at klubbene skal få noe. Jeg kjenner ikke detaljene rundt hans kontraktsforslag, men Morten er i sin fulle rett til å gå gratis etter sesongen. Morten har sagt til oss at tilbudet hans fra Groningen er bedre enn det vi tilbyr, sier Siem.

Han har ikke tro på at nederlenderne vil betale VIF ekstra for å få Berre klar til sin seriestart i august.

-  Ingen har spurt oss om hva vi skal ha for å slippe ham tidligere, sier Siem.

Erik Nevland bekrefter at det er viktig for Groningen at de får ham uten å betale Vålerenga.

Ikke avklart

Morten Berres agent, Stig Lillejord, understreker at Berre ikke har tatt noen beslutning enda.

-  Det går nok noen uker før dette er klart, sier agenten.

En grunn til at Berre vil vente litt med signaturen kan være at andre klubber også er interessert.

-  Ingen andre klubber har kommet med konkrete tilbud på bordet, men jeg sier ikke at det ikke er andre som snuser på Morten, sier Lillejord.

Erik Nevland mener kameraten fra Viking vil ha stort utbytte av å spille i nederlandsk liga.

-  For en offensiv spiller er det et stort skritt framover å komme hit. Defensivt står vi kanskje sterkere i Norge, sier Nevland, som forrige sesong var Groningens toppscorer og havnet på femteplass på toppscorerlista i nederlandsk æresdivisjon.

MER JUBEL? Eks-Vikingene Erik Nevland (t.h.) og Morten Berre har hatt hyggelige dager sammen i Stavanger. Nå kan de komme til å spille sammen i nederlandsk fotball.