Linn Svahn

Kan gjøre som Johaug

Therese Johaug kom enda sterkere tilbake i 2018 etter en lang periode på sidelinja. Det samme kan svenske Linn Svahn (21) gjøre.

STYGG SKADE: Det var i fjor vinter Linn Svahn skadet skulderen stygt under et verdenscuprenn i Ulrichhamn. Foto: AP/NTB
STYGG SKADE: Det var i fjor vinter Linn Svahn skadet skulderen stygt under et verdenscuprenn i Ulrichhamn. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

Linn Svahn viste strålende takter i fjor med en rekke seire i verdenscupen, men så endret alt seg.

Noen uker før VM i Oberstdorf falt 21-åringen stygt under et renn i Ulrichhamn. I ettertid har hun vært ordknapp om fallet og skaden sin, men tidligere i november åpnet Svahn opp om fallet.

- Jeg krasja på siden, slo hodet og fikk et lite slag. Da tenkte jeg at det ikke var så bra. Et brak, men ikke mer enn det. Men det ble ettervirkninger som jeg ikke trodde en sånn krasj kunne gi, fortalte hun ifølge svenske Expressen.

Onsdag ble det klart at Svahn ikke blir klar til OL i Beijing etter skulderskaden fra fallet.

- Omfattende

Nå ryktes det at Svahn trolig mister hele sesongen. Dermed kan hun fokusere for fullt mot VM i Planica 2023.

Den svenske skiløperen har gjestet Swix-podkasten «Skisporet». Der forteller Svahn at hun har gått raskere enn noen gang på enkelte økter. Det høres veldig lovende ut for comebacket som mest sannsynlig vil komme i 2023.

- Jeg kjenner ikke så godt til skulderskader, men Niklas Dyrhaug var borte i noe av det samme. Det er vanskelig å si hvordan det er å komme tilbake, men det virker veldig omfattende når Svahn ikke kan gå denne vinteren, sier Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet.

- Svahn har gått fort før og med et fornuftig opplegg er det mulig å slå tilbake. Tålmodighet er viktig, men det absolutt mulig å komme tilbake etter noen år på sidelinja. Kommer hun tilbake på toppnivå, er hun en veldig sterk konkurrent, sier han videre.

LOVER GODT: Trener Pål Gunnar Mikkelsplass tror Svahn kan gå fort etter skaden. Foto: Terje Pedersen / NTB
LOVER GODT: Trener Pål Gunnar Mikkelsplass tror Svahn kan gå fort etter skaden. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kan gå enda fortere

Therese Johaug (33) var som kjent ute i lang tid etter å ha sonet en dopingdom. Etter det har hun vært helt overlegen i skisporet.

- Det var en vanskelig periode for Therese, men vi fokuserte på stor mengde over lang tid, sier Johaugs trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, til Dagbladet.

- Tror du Svahn kan slå tilbake på en liknende måte?

- Ja, det tror jeg. Jeg vet ikke hvor mye hun får trent det kommende året, men det har de nok god kontroll på selv. Med fornuftig trening er alt mulig, sier Mikkelsplass og fortsetter:

- Det er litt annerledes enn med Therese som kunne trene da hun var ute. Det får kanskje ikke Svahn gjort i samme grad, men hun følger nok et rehabiliteringsopplegg. Plutselig går det enda fortere når hun kommer tilbake, men det er vanskelig å si.

Avslutningsvis understreker Mikkelsplass at det er viktig å være tålmodig, og jobbe seg tilbake uten å ta for store steg etter en skade.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer