- Kan godt ta skylden for at det ikke ble verdensrekord

Trøtt Bolt tok sitt tredje VM-gull på stafetten.

TRIPPEL GULLGUTT: Usain Bolt (t.v.) kunne feire sitt tredje VM-gull på sprintstafetten sammen med Asafa Powell og lagkameratene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus
TRIPPEL GULLGUTT: Usain Bolt (t.v.) kunne feire sitt tredje VM-gull på sprintstafetten sammen med Asafa Powell og lagkameratene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usain Bolt vant sitt tredje VM-gull i Berlin med seieren på den korte stafetten lørdag. Kvartetten fra Jamaica stormet inn til 37,31 og satte mesterskapsrekord.

Steve Mullings løp første etappe, deretter overtok Michael Frater, før Bolt stormet gjennom svingen og ga Asafa Powell en komfortabel ledelse ut på oppløpssiden.

— Det ble ingen verdensrekord i dag. Kanskje skyldes det at jeg er litt trøtt, så jeg kan godt ta skylden for det, sa Usain Bolt etter stafetten.

— Denne seieren smakte like godt som de andre seirene jeg har vunnet her, men det er ingen tvil om at stafettgullet er det morsomste. Det er alltid morsommere å løpe sammen med noen enn alene, slo Bolt fast.

Sølvet gikk til Trinidad og Tobago med 37,62, mens Storbritannia med Harry Aikines-Aryeetey sikret bronsen med 38,02.

Det var USA som hadde den gamle mesterskapsrekorden med 37,40. Den ble satt i Stuttgart så langt tilbake som i 1993, mens verdensrekorden tilhører Jamaica med 37,10 fra OL-finalen i Beijing i fjor.Stafettgullet lørdag kveld betyr at sprinterne fra Jamaica har vunnet alle sprintdistansene for menn på Olympiastadion — og akkurat som i Beijing i fjor, er Usain Bolt, med sine to individuelle verdensrekorder, mesterskapets konge og forgrunnsfigur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer