Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan godt ta skylden for at det ikke ble verdensrekord

Trøtt Bolt tok sitt tredje VM-gull på stafetten.

TRIPPEL GULLGUTT: Usain Bolt (t.v.) kunne feire sitt tredje VM-gull på sprintstafetten sammen med Asafa Powell og lagkameratene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus
TRIPPEL GULLGUTT: Usain Bolt (t.v.) kunne feire sitt tredje VM-gull på sprintstafetten sammen med Asafa Powell og lagkameratene.Foto: SCANPIX/AP Photo/Anja Niedringhaus Vis mer

Usain Bolt vant sitt tredje VM-gull i Berlin med seieren på den korte stafetten lørdag. Kvartetten fra Jamaica stormet inn til 37,31 og satte mesterskapsrekord.

Steve Mullings løp første etappe, deretter overtok Michael Frater, før Bolt stormet gjennom svingen og ga Asafa Powell en komfortabel ledelse ut på oppløpssiden.

— Det ble ingen verdensrekord i dag. Kanskje skyldes det at jeg er litt trøtt, så jeg kan godt ta skylden for det, sa Usain Bolt etter stafetten.

— Denne seieren smakte like godt som de andre seirene jeg har vunnet her, men det er ingen tvil om at stafettgullet er det morsomste. Det er alltid morsommere å løpe sammen med noen enn alene, slo Bolt fast.

Sølvet gikk til Trinidad og Tobago med 37,62, mens Storbritannia med Harry Aikines-Aryeetey sikret bronsen med 38,02.

Det var USA som hadde den gamle mesterskapsrekorden med 37,40. Den ble satt i Stuttgart så langt tilbake som i 1993, mens verdensrekorden tilhører Jamaica med 37,10 fra OL-finalen i Beijing i fjor.

Stafettgullet lørdag kveld betyr at sprinterne fra Jamaica har vunnet alle sprintdistansene for menn på Olympiastadion — og akkurat som i Beijing i fjor, er Usain Bolt, med sine to individuelle verdensrekorder, mesterskapets konge og forgrunnsfigur.

Fantastisk
— Hva skal jeg si etter tre gullmedaljer? Dette er bare helt fantastisk. Det er også det beste verdensmesterskapet jeg har opplevd, sa VM- og OL-kongen etter at Berlin-mesterskapet var over for hans del.

KVINNEGULL: Kerron Stewart løp Jamaica inn til gull på siste etappe, og sikret dermed gull også på kvinnesida.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz
KVINNEGULL: Kerron Stewart løp Jamaica inn til gull på siste etappe, og sikret dermed gull også på kvinnesida.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz Vis mer

Han har vunnet seks gullmedaljer og satt fem verdensrekorder i løpet av ett år, og fortsatt er 23-åringen (fylte på fredag) bare i starten av karrieren sin. Han er allerede på vei til å få legendestatus.

— Vi tenkte aldri på Usain Bolt eller Jamaica. De er i en egen klasse, sa veteranen Marlon Devonish, som var med på å løpe Storbritannia inn til bronsemedaljen.

Det var bare USA som kunne ha bydd jamaicanerne en viss konkurranse i de korte stafettene for både menn og kvinner, men i semifinalen for menn ble det amerikanske laget for feil veksling. I kvinneklassen pådro Muna Lee seg en strekk og snublet ut av VM-stafetten med det amerikanske laget.

Total dominans
Løperne fra Jamaica dominerer totalt i sprintøvelsene. Bortsett fra korthekken for menn og 200-meteren for kvinner, har løperne fra Jamaica sikret seg alle gullmedaljene.

— Det er klart at jeg er stolt over meg selv etter å ha vunnet tre gullmedaljer her. Jo, for meg har dette vært et fantastisk mesterskap, sa sprintkongen.

Bolt satte to verdensrekorder på 100 og 200 meter med 9,58 og 19,19. Shelly-Ann Fraser vant 100-meteren for kvinner med 10,73, som selvsagt er årsbeste i verden og den raskeste tiden en kvinne har oppnådd på mange år.

I den korte stafetten for kvinner vant jentene fra Jamaica en overlegen seier. Det var forresten første gang siden 1991 at Jamaica sikret seg et VM-gull i den korte stafetten for kvinner.

Også på 100 meter hekk gikk gullet til Jamaica ved Brigitte Foster-Hylton. Det gir løperne fra Jamaica seks gullmedaljer på øvelser opp til og med 200 meter. Tar vi også med 400 meter hekk for kvinner som ble vunnet av Melanie Walker, så gir det sju gull til Jamaica, rett og slett fantastisk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling