VISTE FINGEREN: Robbie Williams viste fingeren til kritikerne. Foto: AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ
VISTE FINGEREN: Robbie Williams viste fingeren til kritikerne. Foto: AFP PHOTO / Patrik STOLLARZVis mer

Kan ha brutt loven

Det skriver The Independent.

Robbie Williams skapte reaksjoner i hjemlandet da han valgte å takke ja til å synge under åpningsseremonien under VM i Russland.

Da det hele brakte løs torsdag kveld, svarte 44-åringen med å vise fingeren til kameraet mens han sang strofen «I did this for free» - jeg gjorde dette gratis - i sangen Rock DJ.

Ifølge den britiske avisa The Independent kan Williams ha brutt loven da han dro opp langfingeren til kameraet.

Kan i teorien straffes

De refererer til at Russland forbød språk som banning i kunst i juli 2014. De som bryter loven, får ifølge The Independent en bot på mellom 70 og 1400 dollar - altså mellom 570 og 11 500 kroner - beregnet etter omstendighetene rundt.

Det vil si at Williams i teorien kan straffes, skriver avisa.

Williams har fått mye kritikk for at han har valgt å stille opp på åpningsseremonien, og det er ikke umulig at gesten var rettet mot kritikerne.

At Williams skulle opptre på åpningsseremonien, har skapt reaksjoner, spesielt i hjemlandet Storbritannia.

Kritikk

- Robbie Williams gir Vladimir Putin et PR-kupp gjennom å opptre på åpningsseremonien. Det er bare måneder etter at Russland gjennomførte et kjemisk nerveangrep på engelsk territorium, sier politikeren John Woodcock til The Telegraph.

Men Williams har ikke brydd seg om kritikken, og åpnet altså mesterskapet foran 80 000 fans på Luzjniki Stadion torsdag.