Kan ha gjort en tabbe

Thomas Hansvoll (28) legger ikke skjul på at han kan ha underskrevet papirer han ikke skjønte bæret av før tittelkampen mot Bruno Girard 23. mai i fjor.

Som igjen kan være årsaken til at han på et treningssenter i Oslo sentrum i går måtte forsvare seg mot alvorlige dopingbeskyldninger foran et fulltallig norsk pressekorps.

- Det er alltid en del papirarbeid før en tittelkamp. Og ikke skjønner jeg noe særlig fransk, så det kan være at jeg har skrevet under på noe jeg ikke har forstått, sier Hansvoll til Dagbladet.

- Burde du ikke da unnlatt å skrive under?

- Det er så lenge siden, og jeg husker ikke hvordan alt foregikk. Jeg sier bare at det er en mulighet at noe slikt kan ha skjedd, sier proffbokseren.

- Positiv prøve

En tydelig blek og sliten Hansvoll rister ellers bare på hodet av dopingbeskyldningene fra det franske bokseforbundet. Gang på gang gjentok Hansvoll under pressekonferansen at han ikke har gjort noe galt. Han mener det er helt og holdent arrangørenes feil at det ikke dukket opp kontrollører til den obligatoriske dopingtesten etter VM-kampen mot Bruno Girard i Paris i mai i fjor.

Men generalsekretær Andrée Semelin i det franske bokseforbundet står på sitt. På morgenkvisten i går påsto hun at Hansvoll ble testet etter kampen og at prøven var positiv. Utover dagen skiftet hun versjon ved påstå at Hansvoll hadde unnlatt å møte til kontroll. Noe som i proffkretser er ensbetydende med at utøveren er dopet.

- Helt vilt

En fortvilet Hansvoll feier alle dopingpåstander til side.

- Etter kampen var jeg i garderoben i nærmere to timer for å snakke med presse, familie og venner. En kvinnelig lege sydde sammen et kutt i panna mi, men ingen kontrollører kom. Jeg var også tilgjengelig på arrangørhotellet i opptil to dager etter kampen, men hørte aldri noe. Det ble aldri tatt noen test av meg etter VM-kampen i fjor, sier Hansvoll.

Søren Eriksen og Erik Nilsen i Hansvolls støtteapparat bekrefter overfor Dagbladet at proffbokseren var i garderoben lenge etter at kampen var slutt.

- De har gjort en feil. Hvorfor skal jeg bøte for det? Dette er helt vilt, sier Hansvoll oppgitt.

- Kan det hende at papirene du undertegnet, sa noe om at testen skulle foregå et annet sted enn i garderoben?

- Det er umulig. Dopingtestene foregår alltid på toalettet i garderoben rett etter en kamp. Jeg føler jeg ikke kunne gjort noe annet enn å være tilgjengelig.

Mye bråk

Verken han eller promotor Steffen Tangstad forstår motivet bak dopingpåstandene fra franskmennene.

- Jeg har ingen annen teori enn at det var mye bråk rundt det franske forbundet før kampen. Det var en del nye folk i forbundet, og det er ikke sikkert de hadde alle rutiner klart for seg. Vi fulgte i alle fall alle pålegg vi fikk. Dette må bygge på en gedigen misforståelse. Thomas er uskyldig, sier Tangstad.

Både han og Hansvoll ønsker å få saken så fort som mulig ut av verden, men krever likevel en unnskyldning fra det franske forbundet.

- Dårlig rykte

- Vurderer du søksmål, Hansvoll?

- Jeg har ikke bestemt meg enda. Men dopingbeskyldninger er det verste en utøver kan bli utsatt for, og det eneste jeg er opptatt av nå, er å bli renvasket.

- Hvor skadelig er dette for karrieren din?

- Det er for tidlig å si noe om omfanget, men jeg har uansett fått et dårlig rykte på meg. Det er ganske frustrerende og belastende å være i denne situasjonen. Jeg føler meg liten og hjelpeløs og har ligget våken i hele natt og grublet over hvordan dette kan skje. Å bli tatt for doping på bakgrunn av en prøve som aldri er tatt, er ganske spesielt, sier en galgenhumoristisk Hansvoll.

- Jeg har ikke dårlig samvittighet for noe som helst og har stor tro på at sannheten kommer fram. Jeg lar meg ikke knekke av dette.

Nå ønsker Thomas Hansvoll mest av alt å flytte fokuset mot neste kamp som arrangeres i Helsinki 15. februar. Det skal Oslo-bokseren kjempe om den interkontinentale tittelen i WBO (World Boxing Organisation). Hvem som blir motstander, er foreløpig ikke kjent.

VURDERER SØKSMÅL: Thomas Hansvoll krever en unnskyldning fra det franske bokseforbundet etter dopingbeskyldningene mot ham. Det kan også være aktuelt å gå til søksmål. - Dopingbeskyldninger er det verste en utøver kan bli utsatt for, sa Hansvoll på pressekonferansen i går. Her flankert av boksepromotor Steffen Tangstad (t.v.).