Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kollen

- Kan ha kommet av stor belastning

Ingvild Flugstad Østberg forteller hva som skjedde da hun fikk et brudd i hælen. Gjøvik-jenta mister resten av sesongen.

SKADE: En hælskade gjør at Ingvild Flugstad Østberg må avslutte sesongen med umiddelbar virkning. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): En hælskade gjør at Ingvild Flugstad Østberg må avslutte sesongen med umiddelbar virkning.

Gjøvik-jenta mister lørdagens tremil i Holmenkollen, og drar heller ikke til Canada, hvor denne verdenscupsesongen avsluttes med renn i Quebec og Canmore, i tillegg til en sprint i Minneapolis i USA.

Belastning over tid

Beskjeden kom fredag formiddag, og klokka fire fredag ettermiddag kom Flugstad Østberg hinkende på krykker til et intervju i Holmenkollen. Hun hadde også en «walker» rundt det ene beinet, som hun forteller kommer til å være der i 5-6 uker.

- Jeg har fått et brudd i hælen. Det kommer av en kombinasjon av belastning over lengre tid og en utløsende årsak. Jeg var klønete eller uheldig og landet for hardt på betonggulv da jeg hoppet ned fra en kant, forklarer Flugstad Østberg.

- Hva legger du over belastning i tid?

- Hælen har ikke plaget meg lenge, men bruddet kommer kanskje ikke bare av at jeg hoppet ned fra kanten. Det lå noe latent der. Det var skjørt. Det kan ha kommet av at det har vært stor treningsbelastning over lang tid.

VM: Daglig leder for Holmenkollen-skifestival Kristin Vestgren Sæterøy møtte Dagbladet fredag ettermiddag. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

- Vanskelig

Flugstad Østberg måtte stå over flere renn i starten av sesongen av helsemessige årsaker. Hun oppfylte ikke alle krav i Skiforbundets helseattest. Til tross for at helseattesten har vært bra siden hun gjorde comeback i verdenscupen, utelukker hun ikke at det kan være en sammenheng:

- I enkelte perioder er det vanskelig å finne den gode balansen mellom trening og energitilgjengelighet. Det er vanskelig å finne ut av det på en god måte. Da kan jeg komme litt skeivt ut, sånn som jeg gjorde i denne sesongen her. Jeg er fornøyd med jobben jeg har gjort etter det, sier Østberg.

Hun er fortsatt usikker på hvordan tidslinja framover kommer til å bli. Målet er fortsatt langrennsstarten 1. mai, men fortsatt hadde hun mer spørsmål enn svar.

- Jeg skal ha beskyttelsen på beinet i 5-6 uker, og det er ikke bare å kjøre på når jeg får den av. Jeg har lyst til å gjøre mye normalt etter hvert, men tidspunkt vet jeg ikke helt ennå.

Hele Norges coronakart