Kan ha reddet klubbens eksistens med scoring tre minutter på overtid

Elleville jubelscener i Championship.

(Dagbladet): Birmingham City har hatt store økonomiske problemer, og vært nærmest i fritt fall også sportslig sett siden de slo Arsenal 2-1 i ligacupfinalen i 2011.

I dag kunne den tradisjonsrike klubben rykke ned til League One - det tredje øverste nivået i engelsk fotball - men reddet plassen helt på tampen av oppgjøret borte mot Bolton.

Og det skjedde ikke uten dramatikk - for å si det mildt.

Doncaster tapte Bunnrival Doncaster tapte 1-0 borte mot den suverene serievinneren Leicester, men Birmingham trengte likevel ett poeng i Bolton for å komme opp på samme poengsum. De sto nemlig med hakket mindre dårlig målforskjell.

Bolton ledet 2-0 da 12 minutter gjensto, men så våknet Birmingham: Først reduserte Nikola Zigic, og så:

93 minutter var spilt da Paul Caddis headet inn 2-2-målet for de gulkledde for anledningen. Det tok imidlertid fem minutter til før de kunne slippe overlevelsesjubelen løs.

Da dommeren endelig blåste av, åtte minutter på overtid, tok både Birminghams fans, spillere og ikke minst manager Lee Clark helt av.

- Jeg visste faktisk ikke hvem som satt inn utlikningen. Jeg så bare at en gul trøye gikk i været, og etterpå ble det helt galskap, sier Lee Clark på pressekonferansen etterpå, ifølge Birminghams offisielle Twitter-profil.

Sjefen gråt Clark løp rett bort til supporterne for å feire med dem. Etterpå satt han seg på benken mens han gråt en skvett.

KUNNE JUBLE I DAG: Birmingham Citys spillere tok helt av da de sikret plassen i The Championship i ettermiddag. Her fra en FA-cupcamp mot Swansea i januar. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB Scanpix
KUNNE JUBLE I DAG: Birmingham Citys spillere tok helt av da de sikret plassen i The Championship i ettermiddag. Her fra en FA-cupcamp mot Swansea i januar. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer

Overfor BBC røpet manageren hvor viktig utlikningen kan ha vært for den økonomisk hardt prøvede klubben fra Englands nest største by.

- Det kunne blitt dommedag, sier Clark.

Birmingham er etter det engelske aviser skriver til salgs, etter at klubbeier Carson Yeung ble dømt til seks år i fengsel for hvitvasking av penger.

Både manager Lee Clark og en rekke av spillernes skjebne er uviss, men det er ingen tvil om at Championship er et langt bedre sted å befinne seg for en klubb på kanten av stupet enn League One.

Paul Caddis, som headet inn utlikningen etter at et forsøk fra Nikola Zigic hadde blitt reddet på strek, fikk gult kort da han dro av seg trøya under feiringen av scoringen.

- Jeg prøvde å ta en Ryan Giggs, men jeg har ikke nok hår på kassa, flirte han etterpå.

Brighton-suksess Også i toppen av Championship var det dramatikk i ettermiddag.

Brighton sikret seg nemlig siste playoff-plass med en overtidsscoring borte mot Nottingham Forest.

The Seagulls snøt dermed Reading, som bare klarte 2-2 mot Burnley, for den viktige 6. plassen.

Brightons overtidshelt Jose Leonardo Ulloa gjorde forøvrig det samme som Birminghams Caddis: Dro av seg trøya under feiringen og fikk gult kort.

Detr spørs om noen av dem angrer på det akkurat nå.