Malta - Norge klokka 20.45

Kan håve inn 100 mill.

Et EM-sluttspill neste sommer handler om mer enn prestisje. Lars Lagerbäck og Norge kan håve inn store penger fra UEFA hvis laget kvalifiserer seg.

SISTE KAMP I EM-KVALIKEN: Lars Lagerbäck og Norge møter Malta i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SISTE KAMP I EM-KVALIKEN: Lars Lagerbäck og Norge møter Malta i kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALTA (Dagbladet): Det europeiske fotballforbundet UEFA har pengepremiene klare. Alle de 24 lagene som går til EM-sluttspillet får 9,25 millioner euro hver, eller 93 millioner kroner. Dette er du garantert ved deltakelse i mesterskapet.

Seier i gruppespillet gir 15 millioner kroner. Uavgjort er verdt 7,5 millioner kroner. Videre får du penger for hvert trinn du kvalifiserer deg på - åttedelsfinale, kvartfinale, semifinale og finale (se faktaboks nederst).

Med andre ord: Det vil bli stor økonomisk forskjell på lagene som går til sluttspillet og lagene som ikke klarer det. Norge får minimum 93 UEFA-millioner ved deltakelse. Men med seier eller uavgjort vil beløpet komme over 100 millioner, hvilket ikke er usannsynlig.

Foreløpig er det økonomene i Norges Fotballforbund som tenker på de potensielle inntektene. Da fotballandslaget trente på Malta i går, var fokuset kveldens kamp som starter klokka 20.45.

Samtidig er det ingen hemmelighet at et mesterskap vil gjøre at det drypper på spillerne også.

- De får 25 prosent av fotballforbundets EM-inntekter fra UEFA, opplyser mediesjef Svein Graff. I et enda større bilde må også sponsorinntekter tas i betraktning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer