Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

- Kan havne i Real Madrid

Spansk storavis skriver at Real Madrid har øynene og ørene rettet mot Erling Braut Haaland (19).

PÅ RADAREN: Erling Braut Haaland skal ha gjort seg interessant for selveste Real Madrid. Foto: NTB Scanpix
PÅ RADAREN: Erling Braut Haaland skal ha gjort seg interessant for selveste Real Madrid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

Erling Braut Haaland måtte melde forfall til kampen mot Spania i EM-kvaliken lørdag. Likevel er det 19-åringen som stjeler overskriftene i Spania dagen før dagen.

Og det er ikke småtterier som presenteres. AS er en av to storaviser som skriver side opp og side ned om Real Madrid hver dag. Fredag er nesten hele førstesida ryddet av til nordmannen.

I OVERSKRIFTENE: Her er førstesida til den spanske avisa AS i dag.
I OVERSKRIFTENE: Her er førstesida til den spanske avisa AS i dag. Vis mer

- Real Madrid følger Haaland, skriver avisa. Spissen - som nå er i Red Bull Salzburg i Østerrike - kan dermed på sensasjonelt vis ende opp med å bli lagkameraten til Martin Ødegaard (20) i den spanske hovedstaden. Ødegaard er lånt ut til Real Sociedad i to år.

- Real Madrid holder fast på politikken om å ha ører og øyne åpne for å signere perler med større potensial. Erling Braut Haaland er nå på radaren til klubben, skriver AS.

- Han har scoret 18 mål på 11 offisielle kamper denne sesongen. Blant annet hat trick i Champions League-debuten mot Genk. Og han gjorde nok et mål mot Liverpool på Anfield.

Haaland måtte melde forfall til kampen mot Spania på Ullevaal i morgen på grunn av en hofteskade. De spanske stjernene lander i Oslo i dag og trener på Ullevaal i kveld.

Haaland har kontrakt med Red Bull Salzburg fram til 2023. Men allerede nå blir han koblet til en rekke storklubber. Sist ut er altså den største av de alle, Real Madrid.

- Klubbens strategi har ikke endret seg, selv om det allerede er en bukett med unge utenlandske talenter i troppen (Valverde, Vinicius, Rodrygo). I tillegg har du spillere som er lånt ut og som venter på å vende tilbake (Ødegaard, Kubo og Lunin). Haaland passer som hånd i hanske inn i denne planen, skriver AS.

Fire mål gjøre ham til foreløpig toppscorer i Champions League, sammen med Bayern Münchens Serge Gnabry. I den østerrikske serien er han toppscorer med elleve mål.

Tidligere er stortalentet blitt koblet til Barcelona, Liverpool, Tottenham, Napoli og Manchester United - bare for å nevne noen klubber.

Dagbladet har tidligere skrevet at United kan være i førersetet, på grunn av Haalands relasjon til Ole Gunnar Solskjær. United jakter en spiss og vedkommende må være på plass i januar.

- Én pluss én har veldig ofte en tendens til å ende opp som to. Erling Braut Haaland til Manchester United er et sånt regnestykke, skrev Morten P etter hat trick mot Genk.

GIKK LEI: Erling Braut Haaland scoret på Anfield og var en attraktiv herremann i intervjusonen etter kamp. Til slutt gikk han lei - og sa fra om det. Video: Håkon Brandsnes Vis mer

Men konkurransen er tøff.

- Haaland er framtidas mål for Real Madrid, slår AS fast.

PS: Spania leder gruppa i EM-kvaliken og har 18 poeng. Norge kjemper med Sverige (11 poeng) og Romania (10 poeng) om andreplassen. Norge har 9 poeng og de to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling