Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kan hende det er andre nordmenn med urent mel i posen

Men Kristoff synes Kjærgaard er voksen som tilstår.

ROSER KJÆRGAARD FOR ÅPENHETEN: Landslagsrytter Alexander Kristoff mener det er voksent av Steffen Kjærgaard å fortelle hva han har gjort, etter flere år med løgner. Foto:  REUTERS/Stefano Rellandini
ROSER KJÆRGAARD FOR ÅPENHETEN: Landslagsrytter Alexander Kristoff mener det er voksent av Steffen Kjærgaard å fortelle hva han har gjort, etter flere år med løgner. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer

(Dagbladet): Alexander Kristoff har hatt Steffen Kjærgaard som sjef på landslaget både som junior og senior.

Han er overrasket, men ikke sjokkert over at sportssjefen i dag velger å innrømme omfattende dopingmisbruk i sin tid som aktiv rytter.

- Jeg fikk info fra treneren min (Stein Ørn) i går kveld, om at han hadde snakket med Steffen. Jeg ble så klart overrasket, men ikke sjokkert. Det har kommet fram mye om US Postal, og han har vært en del av det laget. Da kunne det hende at han også hadde tatt noe, men jeg håpet og trodde forsåvidt også at det ikke var tilfelle, sier Kristoff til Dagbladet.

Han tok OL-bronse i London i sommer, men fikk også oppmerksomhet for utspillet om at han ikke syntes kappgjenger Erik Tysse hadde noe i lekene å gjøre på grunn av dopinghistorikken.

- Han er ikke en jeg vil ha noe bekjentskap med, sa Kristoff.

Like hard vil han ikke være mot Kjærgaard.

- Han er ikke min sjef i landslaget lenger (slutter etter sesongen, i praksis nå), og vi vil sikkert ikke ha mye kontakt framover. Men han har vært min sjef, både som junior og senior, og jeg har gode minner med ham. Jeg vet at han er en bra person. Og han har vært en bra leder, som har gitt oss gode resultater. Jeg respekterer den jobben han har gjort der. Men kanskje ikke så mye den jobben han har gjort som rytter, sier Kristoff.

- Han har løyet i mange år, og velger å stå fram først etter at US Postal-skandalen er rullet ut for fullt. Er det litt seint å legge kortene på bordet nå?

- Jeg synes det er bra at han gjør det, det er bedre seint enn aldri når det gjelder å fortelle sannheten. Det er voksent å si hva han har gjort, når han kanskje kunne sluppet unna uten å si noen ting. Det er bra gjort av Steffen.

- Tror du det er andre norske sykkelryttere som har grunn til å gå rundt med dårlig samvittighet?

- Det har jeg ingen formening om, jeg håper ikke det. Samtidig hadde jeg ikke trodd Steffen var dopet heller, så det kan hende det er andre der ute med urent mel i posen, sier Kristoff.

INNRØMMER DOPINGMISBRUK: Det tok lang tid å innrømme, men i går ringte Steffen Kjærgaard rundt og informerte personer i sykkelmiljøet om at han dopet seg i sin aktive karriere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INNRØMMER DOPINGMISBRUK: Det tok lang tid å innrømme, men i går ringte Steffen Kjærgaard rundt og informerte personer i sykkelmiljøet om at han dopet seg i sin aktive karriere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer