- Kan hende dommerne har fått beskjed om at jeg skal sendes på tribunen ved første mulighet

Rekdal føler seg forfulgt etter bortvisning.

SENDT AV BANEN: Aalesund-trener Kjetil Rekdal (midten) ble vist bort fra benken for første gang i trenerkarrieren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SENDT AV BANEN: Aalesund-trener Kjetil Rekdal (midten) ble vist bort fra benken for første gang i trenerkarrieren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Molde - Aalesund 2-1.

Kjetil Rekdal føler seg forfulgt av den norske dommerstanden etter at han ble bortvist fra benken av kampleder Svein Erik Edvartsen i ampre sluttminutter på Aker stadion da Molde slo Aalesund.

 - Jeg ble sendt på tribunen for første gang i karrieren. Det kan hende at dommerstanden har fått beskjed om at jeg skal sendes på tribunen ved første mulighet. Jeg føler det iallfall slik, sier Rekdal.

Konfrontert med Rekdals påstand om at han kan være instruert fra høyere hold, svarer Edvartsen:

 - Det faller på sin egen urimelighet. Han (Rekdal) har tre kraftige utblåsninger og hvis du tenker gule kort, så har han ett å gå på. Jeg synes jeg behandlet ham snilt.

- Sa ingen ting Rekdal bedyrer sin uskyld og mener han bare sa kraftig ifra om hva han mente ved én anledning.

- Jeg reagerte på en eneste situasjon i hele kampen og det er innkastet som blir tatt rett foran benken. Det er en spiller som bare hiver ballen rett i bakken og hele benken vår reagerer.

- Hva sa du til dommer Edvartsen før du ble vist opp på tribunen?
- Jeg sa ingen verdens ting. Du kan ikke gi gult kort til Daniel Arnefjord når det er han som blir skubbet av Joshua Gatt. Han blir dratt inn i situasjonen av Gatt. Og så får Arnefjord karantene i neste kamp. Min spiller som ikke gjør noe galt, og han kan ikke straffes med gult kort i den situasjonen der, sier Rekdal.

Ironisk applaus Rekdal hadde allerede fått tilsnakk av Edvartsen i forbindelse med straffesparket som til slutt ga Molde 2-1-seieren.

Hamar-dommeren mener Rekdal skal prise seg lykkelig for at han ikke allerede satt på tribunen.

 - I annen omgang klapper Rekdal til meg når han får tilsnakk. Rekdal skal være veldig glad for at han ikke blir kastet bort da. Når du klapper ironisk mot dommeren er det i seg selv grunn til å bli vist opp på tribunen. Vi valgte å spare han, men på overtid så er det igjen reaksjoner på to gule kort som er soleklare og da er det takk for nå, sier Edvartsen.

Skværet opp Selv om de to er dundrende uenig om hendelsesforløpet som ledet til bortvisningen, skryter Rekdal av Edvartsens dømming kampen sett under ett, og Edvartsen understreker at det ikke er noen vonde følelser fra hans side etter at de skværet opp i dommergarderoben etter kampen.

- Vi hadde en hyggelig prat og vi ble vel enige om hva som har blitt sagt der. Jeg tror man må gå i seg selv og ikke ta dommerne denne gangen.