Kan hentes «gratis»

Når overgangsmarkedet åpner kan klubbene signere en rekke spillere på utgående kontrakt. Derfor blir det spennende å se hva som skjer med stjerner som Paul Pogba, Paulo Dybala, Gareth Bale og Luis Suárez.

UTGÅENDE KONTRAKT: Manchester Uniteds Paul Pogba. Foto: Pa Photos
UTGÅENDE KONTRAKT: Manchester Uniteds Paul Pogba. Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert

30 juni risikerer storklubber som Bayern München, Real Madrid, Liverpool, Chelsea og Manchester United å miste flere spillere.

Noen av spillerne har en usikker framtid, og ikke forlenget kontraktene sine, mens superstjerner som Paul Pogba (Man United), Gareth Bale (Real Madrid) og Luis Suárez (Atlético Madrid) har bekreftet at de er ferdig i klubbene ved kontraktslutt.

Men hvor havner alle superstjernene?

Paul Pogba

Det er bekreftet at tidenes dyreste United-spiller forlater klubben, men det store spørsmålet er hvor franskmannen spiller neste sesong.

- For et par år siden hadde han vært høyaktuell for Real Madrid, men han er litt dyr i drift sammenliknet med alderen og det sportslige han har prestert de siste åra. Jeg vil si PSG er et åpenbart alternativ, sier Petter Veland til Dagbladet.

Even Braastad fra Serie A-podkasten «Støvelball» tror Pogba kan returnere til Juventus.

- Det kan være en bra overgang for begge parter. De har Massimiliano Allegri tilbake som trener, og Pogba funket veldig bra under hans ledelse. Han er en av de beste midtbanespillerne i verden på sitt beste, sier Braastad til Dagbladet.

Overgangsguru Fabrizio Romano har meldt at Pogba skal være i samtaler med Juventus.

Gareth Bale

Gareth Bale etter Real Madrids Champions League-triumf mot Liverpool. Foto: Shutterstock
Gareth Bale etter Real Madrids Champions League-triumf mot Liverpool. Foto: Shutterstock Vis mer

Etter rekordovergangen fra Tottenham har Gareth Bale vært med på å vinne 19 trofeer på ni år i Madrid. Men til tross for trofésankingen og 173 målpoeng på 258 kamper, ble waliseren aldri en publikumsfavoritt i den spanske hovedstaden. Det skyldes nok de utenomsportslige episodene.

Nå er det bekreftet at superstjerna forlater klubben.

- Jeg tror Wales' VM-deltakelse spiller inn i Bales klubbvalg. Hadde det ikke blitt VM-spill, så kunne man forstått at han takket ja til et lukrativt tilbud i Kina, USA eller Midtøsten, men med VM trenger han en klubb som gjenspeiler Wales ambisjoner i VM, sier Veland.

Han fortsetter:

- Da bør Bale finne seg klubb fra topp fem-ligaene, og en engelsk klubb virker mest sannsynlig. Hans agent har jo meldt om tonnevis med tilbud.

Luis Suárez

FARVEL: Luis Suárez har tatt farvel med fansen på Wanda Metropolitano. Foto: AFP
FARVEL: Luis Suárez har tatt farvel med fansen på Wanda Metropolitano. Foto: AFP Vis mer

Luis Suárez har bevist i Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona og Atlético Madrid at han er en målgarantist av de sjeldne. I Uruguay er han også blitt tidenes mestscorende spiller på landslaget.

Nå må 35-åringen finne seg en ny klubb.

- Det virker som framtida til Suárez er i David Beckhams Inter Miami-prosjekt. Jeg hadde sett for meg et annet stoppested først, men det har vært lite rykter. Kanskje det kan tyde på at han nærmer seg spill i MLS, mener Veland.

Beckhams klubb har allerede stjerner som Gonzalo Higuaín, Blaise Matuidi, Kieran Gibbs og DeAndre Yedlin i stallen.

Paulo Dybala

Den argentinske stjerna har tidligere blitt linket til verdens største klubber, og en rekke Premier League-klubber. Etter 15 målpoeng på 29 Serie A-kamper denne sesongen, er Juventus-eventyret til Dybala over.

- Dybala har levert enorme prestasjoner til tider, men jeg tror Juventus-fansen føler at han ikke har fått ut hele potensialet sitt. Nå er han på vei bort, og det meste tyder på at han går til Inter Milan, sier Braastad.

Veland er enig:

- Det virker som han er helt ferdig i Juventus. Han passer på mange måter inn i Inter Milan, og de har alltid hatt en slags argentinsk-profil. Det virker også naturlig at han blir i Serie A.

Zlatan Ibrahimovic

NY TRIUMF: Zlatan Ibrahimovic feiret AC Milans første ligatittel på elleve år. Foto: Reuters
NY TRIUMF: Zlatan Ibrahimovic feiret AC Milans første ligatittel på elleve år. Foto: Reuters Vis mer

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med AC Milan utløper 30. juni, men skal man tro Gazetta dello Sport vil den svenske stjerna fortsette i klubben.

- Jeg tror Zlatan forlenger med AC Milan. Samtidig kan skaden gjøre noe med kontrakten og det økonomiske vil helt sikkert avhenge av antall kamper han gjennomfører. En skadeplaget 40-åring kan også være litt risikabelt, forteller Braastad.

Selv om spissen har banket inn scoringer siden 2001 har han fortsatt mye å bidra med. Denne sesongen ble det elleve målpoeng på 23 Serie A-kamper, som gjør at svensken har elleville 608 målpoeng på 653 kamper gjennom karrieren.

Marcelo

HYLLET: Legenden Marcelo ble hyllet i Madrid. Foto: AFP
HYLLET: Legenden Marcelo ble hyllet i Madrid. Foto: AFP Vis mer

Real Madrid-kapteinen har vært i klubben siden 2007 og kan vise til en imponerende karriere i den spanske hovedstaden. Etter 545 kamper i storklubben er det nå slutt, men det er ikke sikkert hva brasilianerens neste steg blir.

- Marcelos situasjon framstår for øyeblikket som et spesielt tilfelle. Det er null rykter. Jeg tror han har fokusert på å avslutte karrieren i Madrid med verdighet, og bidratt med sin rutine og vinnerskalle. Det er vanskelig å si hvor han ville passet inn, sier Veland.

Uansett hvor venstrebacken havner, er det få som kan vise til 25 trofeer i samme klubb.

Franck Kessié

Etter overgangen fra Atalanta har Franck Kessié levert varene i Milano, og det hele toppet seg med klubbens første ligatittel på elleve år. Til tross for suksess i den italienske storklubben har ivorianeren ikke signert en ny avtale med klubben.

- Kessie har tatt store steg og imponert i Milano. Det har vært mye fram og tilbake på ryktebørsen, men han er blitt linket til Barcelona. Det hadde vært et veldig spennende steg, forteller Braastad.

Serie A-eksperten legger til at det ikke er gitt at Kessie ville gått rett inn i Barcelonas startellever.

Ángel Di María

PSG-stjerna har tidligere hatt stor suksess i både den spanske- og portugisiske toppdivisjonen. I mai ble det bekreftet at argentineren er ferdig etter et vellykket opphold i Paris.

- Uten å ta hensyn til historikk og tidligere klubber, så tror jeg han kunne passet bra inn i Atlético Madrid. Han kunne fått ting til å skje offensivt, sier Veland.

212 målpoeng på 295 kamper for PSG beviser nok at Di María kunne gjort suksess i Diego Simeones mannskap.

Christian Eriksen

SEIER: Christian Eriksen etter Brentfords seier mot Southampton. Foto: Reuters
SEIER: Christian Eriksen etter Brentfords seier mot Southampton. Foto: Reuters Vis mer

Christian Eriksens comeback etter hjertestansen på banen kom i Brentford. På elleve Premier League-kamper ble det fem målpoeng for den nyopprykkede klubben.

Det forventes at dansken fortsetter karrieren i London-klubben, men den tidligere Spurs-stjerna har også blitt linket til Manchester United.

- Det virker logisk og fornuftig at det blir Brentford for Eriksen. Han har gjort det bra, og det er ikke uten grunn at han er blitt linket til større klubber, sier Veland.

Isco

KAMP OM BALLEN: Isco i duell mot Athletic Clubs Inigo Martinez. Foto: AP Photo
KAMP OM BALLEN: Isco i duell mot Athletic Clubs Inigo Martinez. Foto: AP Photo Vis mer

1. juni bekreftet Real Madrid at Isco er ferdig klubben. Ifølge Veland skal den slepne teknikeren være linket til Real Betis, Sevilla, Roma, Galatasaray og AC Milan.

- Jeg tror han drar til Italia, hvis jeg følger magefølelsen min. Isco er best i tierollen, men den har ikke eksistert i Madrid på mange år. Den finnes fortsatt i flere italienske klubber og passer som hånd i hanske for Isco, sier han.

I den spanske hovedstaden har det blitt lite tillit og varierende prestasjoner de siste åra. Men uansett er 53 scoringer og 56 målgivende brukbare tall fra den tidligere Malaga-stjerna.

Divock Origi

Det er bekreftet at Liverpools Champions League-helt fra 2019 forlater klubben. Denne sesongen har det bare blitt fem kamper fra start for 27-åringen, men spissen har likevel tatt vare på sjansene sine med ti målpoeng på 18 kamper.

- Hvor skal man plassere Origi? Milan kunne vært et godt valg, og de har en jobb å gjøre på overgangsmarkedet. Zlatan og Giroud på topp blir ikke noe yngre med det første. Jeg tror også han kunne passet inn i en Bundesliga-klubb, forteller Veland.

MÅLTYV: Divock Origi kunne feire med stjernene Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah. Foto: PA Photos
MÅLTYV: Divock Origi kunne feire med stjernene Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah. Foto: PA Photos Vis mer

Braastad tror belgieren havner i Italia.

- Han er sterkt linket til Milan. Spillere som Tammy Abraham, Chris Smalling, Fikayo Tomori, Alexis Sánchez, og Romelu Lukaku har slitt i engelske toppklubber og gjort suksess etter å ha meldt overgang til Italia, sier den tidligere Serie A-kommentatoren.

Markedsverdien og kontraktsdetaljene til samtlige spillere er hentet fra Transfermarkt.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer