Erling Braut Haaland, Borussia Dortmund - Holstein Kiel

Kan hindre trofeløs sesong: - David mot Goliat

Dortmund har ikke vunnet et eneste trofé på flere år, men med målgarantist Erling Braut Haaland på topp, kan det endre seg fort.

GOD MULIGHET: Dortmund har ikke vunnet noe siden 2017, det kan fort Erling Braut Haaland endre på. Her fra oppgjøret mot Werder Bremen tidligere i april. Foto: Phil Noble/Reuters
GOD MULIGHET: Dortmund har ikke vunnet noe siden 2017, det kan fort Erling Braut Haaland endre på. Her fra oppgjøret mot Werder Bremen tidligere i april. Foto: Phil Noble/Reuters Vis mer
Publisert
  • Dortmund - Kiel, klokka 20.30 på V Sport 1

Lørdag kveld spiller Dortmund semifinale i cupen. Der venter Holstein Kiel som spiller på nivå to i det tyske ligasystemet.

Hvis Erling Braut Haaland fortsetter å banke inn scoringer, kan han føre Dortmund til sitt første trofé siden 2017.

Storfavoritter

Gultrøyene er naturligvis favoritter før oppgjøret mot Holstein Kiel. I en eventuell finale venter RB Leipzig eller Werder Bremen.

Haaland har banket inn hele 37 scoringer på 38 kamper denne sesongen. Men i cupen har det kun blitt én scoring for Jærbuen på tre kamper. Det bør imidlertid være gode muligheter for å finne veien til nettmaskene mot Holstein Kiel.

- Dortmund er veldig avhengige av Haaland om de skal gå hele veien. De er nok motiverte og ønsker nok en opptur i cupen, forteller V Sport-kommentator Eivind Sundet til Dagbladet.

Klubben har vunnet cupen ved fire anledninger tidligere, men går de hele veien denne sesongen, kan Haaland feire sitt første trofé i Dortmund-trøya.

David mot Goliat

Men i flere år nå har klubben vist at de ikke har klart å ta det siste steget når de kommer til utslagsrundene.

- De har blitt slått ut av meget god motstand i Champions League, men mot Holstein Kiel bør de ha kontroll. Dortmund kommer nok fokuserte inn til semifinalen, sier Sundet.

Motstander Holstein Kiel har overrasket de fleste, og har blant annet slått ut de regjerende mesterne Bayern München. I ligaen har det også gått bra, med fire kamper igjen kan klubben rykke opp til øverste nivå for første gang siden 1963.

- Det blir en David mot Goliat duell på lørdag, veldig spennende. Det er slike historier fotballen trenger i disse dager, mener Sundet.

Sesongen har ikke gått som forventet for Haaland og Dortmund.

I Champions League ble det exit mot Manchester City og i serien ligger de på en skuffende femteplass, som betyr at de risikerer å ikke spille Champions League neste sesong.

Et cupgull kan redde sesongen.

Fått med deg disse målene?

Muligheter for norsk spissduell

I den andre semifinalen finner vi Alexander Sørloths RB Leipzig, de møter Werder Bremen.

Om landslagsspissenes klubber avanserer i cupen, er det duket for norsk duell i finalen, som spilles 13. mai.

- Det hadde vært veldig artig med norsk duell i cupfinalen, men begge lagene må komme seg dit først, forteller Sundet og fortsetter:

- Dortmund er klare favoritter i sin kamp, men Sørloths semifinale mot Werder Bremen ser åpen ut.

Sørloth står med seks scoringer denne sesongen, men har gått målløs ut av alle sine kamper i cupen.

Leipzigs motstander Werder Bremen er ikke i god form, og har kun slått lag fra lavere divisjoner på veien til semifinalen.

Alexander Sørloths beste kamp denne sesongen kom nettopp mot Werder Bremen tidligere i april, det resulterte i 4-1 seier og to scoringer fra Leipzig-spissen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer