Kan hoppe inn fire mill.

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Fire millioner kroner vil tyskeren Sven Hannawald (27) tjene på den 50. tysk/østerrikske hoppuka hvis han også vinner dagens avslutningsrenn i Paul Ausserleitner-bakken og blir historisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er nervøs, sier Hannawald til Dagbladet.

Vinner han igjen i dag, blir Hannawald førstemann i hoppuka som tar storeslem i form av fire rennseirer. For hver individuelle seier får han 160 000 kroner av arrangøren. I tillegg kommer en ekstrapremie på 400 000 kroner. Fra det tyske skiforbundet får Hannawald 200 000 kroner for hver enkeltseier, og 400 000 kroner for å vinne sammenlagt. Da kan han også kjøre fra Bischofshofen i en flunkende ny, mørkeblå Audi Quattro A 4 til en verdi av en halv million kroner.

I tillegg kommer bonuser i hundretusenkronersklassen fra skifabrikanten Rossignol, støvle- og brillefabrikanten, diverse klessponsorer og mobilfirmaet QUAM.

- Nå gjelder det å holde hodet kaldt. Hvis ikke, kan det like gjerne bli femte- eller sjetteplass i stedet for seier, sier Hannawald foran sitt livs viktigste hopprenn så langt i karrieren.

Roer ned

De tyske trenerne og lederne prøver å roe ned Hannawald mest muli g foran dagens siste og avgjørende hoppukerenn.

- Det er normalt å være nervøs i en slik situasjon. Sven er i absolutt toppform, og kan ikke bli bedre. Det som kan felle ham i dag er nervene, sier den tyske landslagssjefen Rudi Tusch. I likhet med i Oberstdorf, Garmisch og Innsbruck, sto Hannawald over gårsdagens kvalifisering. Etter å ha hoppet 133 meter i treningsomgangen, pakket han sammen skiene og reiste tilbake på hotellet.

- Hvert hopp krever masse konsentrasjon. Etter det gode treningshoppet var det ikke nødvendig å bruke opp mer krutt. Bedre å spare det til i dag, sier Rudi Tusch.

Finsk utfordrer

Finnen Matti Hautamäki var best i gårsdagens kvalifisering med 136 meter, én meter bak Sven Hannawalds bakkerekord fra 1999. I dag vil den nye hoppukekongen og finnen være de to siste utfor i knockoutomgangen.

- Det skal bli interessant å møte Sven oppe på toppen. Det ser jeg fram til, sier en offensiv Hautamäki. Etter kjempehoppet så vi ham smile for første gang i hoppuka. Ifølge finnene er det et tegn på at han blir farlig og kan snyte Hannawald for den fjerde strake seieren. Fire nordmenn er med i dagens renn. Roar Ljøkelsøy møter Adam Malysz, Tommy Ingebrigtsen hopper mot Kazuyoshi Funaki, Olav Magne Dønnem mot Noriaki Kasai og Anders Bardal mot Primoz Peterka.

<B>HOPPMUNTRING:</B> Sven Hannawald vinner ikke bare ære og prestisje i hoppuka. Også bankkontoen har gode dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer